Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O "Ντελβές του βαρύ και όχι

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου
MSc Οικονομολόγος

Και ενώ βρίσκεσαι ενόψει των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων της χώρας, ξυπνάς αλαφιασμένη με τρομαγμένο ύφος ν΄ακούς το υποσυνείδητο να γνέφει καταφατικά ότι : "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν κι από ιδέες"!!!  .  
Το Άγιο Φως δεν βοήθησε κανέναν χωρίς να βάλεις το δικό σου χεράκι να μετακινήσεις τις συμπληγάδες πέτρες της Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Και αναρωτιέσαι μέχρι που θα φτάσει η Ε.Ε. και όλα τα αρμόδια όργανα της κοινής οικονομικής μας πορείας να αιμορραγούν το εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας ενώ ταυτόχρονα η εγχώρια αμφισβήτηση των πολιτών συνεχίζεται, με το 70% των φορολογούμενων πολιτών να μην έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2016!
Και η ελληνική μυθολογία κάνει ξανά την εμφάνιση της στα νεότερα χρόνια. Είναι που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί σαν άλλος Περσέας, που γεννήθηκε μέσα από την ένωση του Δία και της Δανάης, ν΄αντιμετωπίσει τη Μέδουσα Ε.Ε. Ξέχασε φυσικά ότι αυτή χαρακτηρίστηκε στη Μυθολογία ως μια πράξη τρέλας. Ξέχασε επίσης, ότι δεν έχει τη βοήθεια του Θεού Ερμή και της Θεάς Αθηνάς και τολμάει να προκαλεί τη "Θεά Μέρκελ" ενώ οι γεωπολιτικές αποφάσεις  έχουν γίνει πριν ακόμα έρθει στην εξουσία ο ίδιος. Με τα πολιτικά λάθη όπου το ένα διαδέχεται το άλλο, με τις ψευτοεπιβλητική του παρουσία στο πολιτικό παρασκήνιο και με τους ακατάλληλους συνεργάτες του, προσπαθούν να πατήσουν με τη μύτη του τσαρουχιού την γερμανική μπότα κατοχής που μας έχει βάλει, τα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης.  Μέσα στο εγχώριο παραλήρημα αντί να υποχωρεί η σύγχυση που έχει προκαλέσει το ασφαλιστικό, εκείνο εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Όλο αυτό συμβαίνει διότι πάει περίπου ένας χρόνος από τότε που τέθηκαν σε ισχύει οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ κλπ. Και με την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και τα επιδόματα συζύγου από το 2019, ενώ  ισχύουν οι περικοπές της τάξεως 17% έως 22% στα εφάπαξ, τα οποία αιτήθηκαν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί ασφαλισμένοι υπάλληλοι από τις 1/9/2013 και οι περικοπές στα μερίσματα των συνταξιούχων του δημοσίου με αναδρομική ισχύ από 1/1/2016. Και πες εσύ Έλληνα πολίτη ότι αυτά τα χρήματα τα περίμενες να "σώσουν" την οικονομική σου καταστροφή και να σε βγάλουν από την δύσκολη θέση!
Είναι η πάλαι ποτέ Αριστερά ή Κέντρο Αριστερά, που μεταξύ μας δεν ξέρει και η ίδια σε ποιο πολιτικό σκηνικό βαδίζει. Και σου βγαίνει και η ξανθιά κυρία του ΔΝΤ και σου ανακοινώνει το άνοιγμα της συμμετοχής του Ταμείου χωρίς άμεση εκταμίευση κεφαλαίων. Το αποτέλεσμα είναι  το σοσιαλ διαπολιτισμικό σοκ της Κυβέρνησης Τσίπρα. Πάρε και το όπλο, εμπλοκή-απεμπλοκή και αυτοκτόνα άμεσα, Έλληνα αριστερέ πολιτικέ! 
Ας μην ξεχνάμε ότι άλλο ελληνική μυθολογία, όπου ο Περσέας κατέληξε με το κεφάλι της Μέδουσας για να γλιτώσει τη μητέρα του και άλλο η ελληνική πραγματικότητα με το κεφάλι σκυμμένο και το χέρι σε ανάταση ζητώντας να ελεήσουν τον φτωχό, εν έτει 2017!


*Ντελβές: σημαίνει το κατακάθι ροφήματος και συνηθέστερα του καφέ στο φλιτζάνι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.