Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι κατά φαντασίαν ασθενείς της ελληνικής κυβέρνησης

 Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου

Κυρίες και κύριοι, αποδέκτες αυτού του άρθρου, στη σημερινή εποχή οι δυσκολίες που
αντιμετωπίζουμε ποικίλουν από σπίτι σε σπίτι, από γωνιά σε γωνιά αυτής της χώρας.  Το σίγουρο είναι πως όλοι μας αντιμετωπίζουμε σχεδόν τα ίδια προβλήματα. Η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν μόνιμο ύπνο, καθώς δεν έχει αντιληφθεί τη δύσχερη οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα πολίτη.
Δυστυχώς μέσα στους δύο προηγούμενους μήνες το λιανεμπόριο υπέστη μια ήττα δίχως προηγούμενο. Η Οικονομία δε λέει να συμμαζευτεί έστω και στις βασικές τις δομές.  Τα έσοδα του τουρισμού στην χώρα έχουν υποχωρήσει κάτι που δεν συνεβαινε τόσο έντονα παλαιότερα.
Με μία Κυβέρνηση που το μόνο που επιθυμεί είναι να βγεί στους διαδρόμους του Μαξίμου ζητωκραυγάζοντας ότι είχε το success story στα χέρια της τόσο καιρό, ενώ μια ολόκληρη χώρα περιφέρεται ως ζωντανή - νεκρή στους δρόμους με κανέναν αποδέκτη. Με μία δεύτερη αξιολόγηση επιθυμεί πολύ απλά να παίξει το παιχνίδι των δανειστών, περιμένοντας να την επιβραβεύσουν με πιθανή ποσοτική χαλάρωση. Και τι μ΄αυτό; Μια ποσοτική χαλάρωση το μόνο που θα επιφέρει είναι μια διόρθωση των δεικτών της οικονομίας. Τι γίνεται όμως στην πραγματική οικονομία;;  Μάθημα πρώτο: Στην πραγματική οικονομία δεν μας αφορούν μόνο οι χρηματιστηριακοί δείκτες. Και μετά από όλα αυτά θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στην χώρα; Μόνο που ανάπτυξη (Μάθημα Δεύτερο) δε σημαίνει να έρθουν ξένες δυνάμεις να εξαγοράσουν κάθε κομμάτι γης που ανήκει στον Έλληνα πολίτη, αλλά η δημιουργία έστω και μίας θέσης εργασίας σε κάθε έναν κλάδο επιχειρήσεων.
 Αυτή την καραμέλα την έχουμε στο στόμα μας περίπου δύο χρόνια αριστερής κυβέρνησης με κανένα αποτέλεσμα, είτε επί των οικονομικών θεμάτων είτε σε άλλους σημαντικούς τομείς. Αγνοούν την θέση που βρισκόμαστε, σκόπιμα ή όχι δεν έχει σημασία. Το σίγουρο είναι οτι έχουν ξε-πουλήσει κάθε σπιθαμή αυτής της χώρας και δεν λένε να καταλάβουν οτι το βαρέλι τούτο είναι δίχως πάτο. Μάθημα Τρίτο:  Η ρύθμιση των χρεών μας είναι σήμερα το Α και το Ω για την ελληνική οικονομία, αλλά από μόνη της μία ρύθμιση δεν πρόκειται να φέρει την ανάπτυξη ούτε τις επενδύσεις που τόσο περιμένουμε. Ένα επενδυτικό περιβάλλον  πρέπει να έχει θετικό πρόσημο και να είναι φιλικό προς τους επενδυτές, αλλιώς επενδύσεις "no!!! Με άλλα λόγια στην χώρα της φορολογικής καταιγιδας δεν είναι εφικτό να έχουμε επενδύσεις (Μαθημα Τέταρτο).
Η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας με πιόνια όλους εμάς τους πολίτες της. Πρόκειται σαφώς για μία υπερτιμημένη κατάσταση δίχως να κατανοήσει ότι αυτό δεν είναι ιστορία για αγρίους και ότι όλοι εμείς δεν είμαστε οι κατά φαντασίαν ασθενείς της.
Η μείωση των εσόδων είναι μόνιμος βραχνάς, η λιτότητα αλλά και η κόπωση των πολιτών από τα συνεχή φορολογικά μέτρα είναι αδιαμφισβήτητη. Βρισκόμαστε προ των πυλών για την υπογραφή ενός τέταρτου μνημονίου και σε μία κατάσταση μη αναστρέψιμη που δυστυχώς όλα αυτά είναι η αισιόδοξη πλευρά του πράγματος.

Νούλα Χρυσοχοϊδου
Οικονομολόγος
BA of Accounting-BA of Finance
MsC in Banking


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.