Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ιστορία ερχόμαστε...στάσου"


Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου

Αξίες πέρα για πέρα δημοκρατικές, ελευθερία γνώμης-έκφρασης και σκέψης και η συνείδηση του
Έλληνα πολίτη-πολιτικού-οικονομολόγου και αναλυτή ταυτόχρονα έχει αλλάξει χέρια και χειραψίες. Πού είσαι πατέρα της οικονομικής επιστήμης να δεις τα αποτελέσματα της σημερινής οικονομίας που το σύστημα αγοράς έχει αλλάξει πρόσωπο και χαμογελάει σαν την Τζοκόντα με βλέμμα πλάνο...
Νόμοι, ΦΕΚ και ΠΟΛ αλλάζουν καθημερινά χέρια...πάντα με αναδρομική ισχύ και γίνεσαι από την μία μέρα Οικονομολόγος, Νομικός και "ο Θεός βοηθός" αναφωνείς μέσα στην τρέλα και τον παραλογισμό του Δημόσιου Τομέα. Ζεϊμπέκικα και γυροβολιές κατακρίνονται...λες κι εσύ Έλληνα που κατακρίνεις του "θριαμβευτές" σημερινούς πολιτικούς, δεν είσαι κάθε μέρα για καφέ και ουζάκι και εκφράζεις την δυσαρέσκεια σου δεξιά και αριστερά για το άδικο πολιτικό σύστημα της χώρας σου!!! Σκοπό δεν έχεις να σηκωθείς από την γεμάτη πούπουλα καρέκλα σου και να εφαρμόσεις την άδικη θηλιά στον λαιμό του κατακτητή σου σκουπίζοντας την σκονισμένη συνείδηση σου...και αντ' αυτού κοιτάς να δαγκώσεις την μπουκιά του διπλανού σου.
Έχουμε φτάσει πιο χαμηλά και από το χαμηλότερα...και το βαρέλι δεν έχει πάτο σκέφτεσαι, μήπως και γυρίσει η ρότα και άντε πάλι από την αρχή. Εκπαιδεύεσαι από μικρός να μάθεις να ζεις ανεκτικά, λες και είσαι ον δίχως βούληση. Αξίες και θεσμοί παραβιάζονται καθημερινά και εσύ πιστεύεις στην ψευδεπιγραφή της Δημοκρατίας. Της ποιας;;;;;Της οικονομικοκοινωνικής και τρομοκρατικής ΔΗΜΟ-κρατίας. Και βιώνεις την απόλυτη πολιτική ηδονή, ζητάς κι άλλο, κι άλλο...λίγο ακόμα, μα γκρινιάζεις γιατί δεν σου φτάνει. Ο απόλυτος εξευτελισμός της κοινωνίας.
Η ελληνική κοινωνία ακολουθεί πιστά, αρρωσταίνει, πεθαίνει και αποτεφρώνεται καθημερινά, πότε θα αναγεννηθεί όμως; Όλοι βιώνουμε ξεχωριστά με τον δικό μας τρόπο την οικονομική κρίση, μόνο που δεν κατανοούμε ότι την κρίση την έχουμε γεννήσει μέσα στην χώρα μας, την μεγαλώνουμε στα χέρια μας δίνοντας να βυζάξει από τη Μάνα-Δημοκρατία και αυτή σιγά σιγά βγάζει τα πλοκάμια της και πνίγει τα παιδιά της. Για ποια ιδανικά μας μιλούσαν στο σχολείο για ποιο φρόνιμα εθνικής υπεροχής; Κρυφτήκαμε πίσω από την ποδιά της "μάνας", φοβούμενοι να μη μας μαλώσει ο βίαιος πατέρας. Και φαντάζει τόσο περίεργο να μυξοκλαίς από πίσω και είσαι πεπεισμένος ότι η χώρα έχει μεγάλα χρέη και ελλείμματα,αδιαμφισβήτητα, αλλά να! - για κοίτα από πίσω από τον βρώμικο καθρέφτη. Τα φώτα σε θαμπώνουν, οι πρωταγωνιστές πολλοί και το μακιγιάζ όλο και περισσότερο σε δείχνει σαν κλόουν....

Εχθροί της ίδιας μας της χώρας......Ιστορία ερχόμαστε...στάσου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.