Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καιροσκόποι ή Κερδοσκόποι

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου


Η Αριστερά δεν είναι "Αριστερά" είναι Σειρήνες και Κασσάνδρες...
Με πρωτοφανή τρόπο προσπαθούν να πείσουν όλους τους πολίτες ότι η κακή οικονομική κατάσταση
της χώρας οφείλεται στην διεθνή συνωμοσιολογία  η οποία καταστρέφει μέρα με την μέρα την περιουσία του λαού που με κόπους και μεράκι έχει αποκτήσει στα βάθη των χρόνων.
Αντίθετα από αυτή την άποψη ο λαός πιο ώριμος από ποτέ στέκεται πάνω από τα ερείπια....


Είναι πλέον βέβαιο ότι υπό άλλες συνθήκες  οι συνδικαλιστικοί εκφραστές θα απειλούσαν την όποια κυβερνητική πολιτική θα νέκρωνε την χώρα, θα απειλούσαν για παράλυση της, θα οργάνωναν τις γνωστές σε όλους μας κινητοποιήσεις...θα πολεμούσαν όμως την αριστερή ηγεσία της οποίας ανήκουν (;). Ο λαός πίστεψε στην αμπελοφιλοσοφία της Κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο ως ο θεράπων ιατρός των παγκόσμιων αγορών. Η ρητορική άποψη της αριστεράς είναι ότι την εξουσία την έχει ο λαός μόνο που δεν επιθυμεί να λάβει το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης των μνημονιακών και αντιμνημονιακών απόψεων επί της επιστροφής της "Δραχμής". Απωθούν τους δραχμιστές αντιμνημονιακούς συντρόφους τους θέλοντας να βγάλουν την πέτσα από το γιαούρτι. Το πρόσημο αρνητικό, όπως και οι μετοχές της Εθνικής (Αρνητικά Ίδια Κεφάλαια) κι ας παραβλέπει το έργο της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς... Ζούμε στα χρόνια που το πολίτευμα έχει μετατραπεί σε Ολιγαρχικό και το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Η "Πρώτη φορά Αριστερά" συνθηκολογεί εδώ και μήνες με την χειρότερη εσωτερική πρακτική...η ολίσθηση της κοινωνικοοικονομικής ζωής βρίσκεται στο ζενίθ, στο πεδίο της μάχης διαδραματίζεται μια άνευ προηγουμένου πολιτική οπισθοχώρηση. Και η γεύση του σχεδόν ενός χρόνου διακυβέρνησης, είναι πικρόξινη...
 Η μεν δύναμη που αποκτούν είναι ανυπολόγιστη ενώ η δε αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, καθώς προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της που σκόρπισαν μέσα στους τέσσερις ανέμους. Αιωνία της η μνήμη φωνάζει από μακριά. 
Η πλειοψηφία του λαού δεν έκλεψε, δεν πλούτισε παράνομα, κι όμως έχει βρεθεί αντιμέτωπη με το "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα". Αλαζόνες, κερδοσκόποι, λαθρεπιβάτες και καιροσκόποι μαζεύτηκαν στο καράβι χωρίς εισητήριο και φωνάζουν : "Άλλος για την βάρκα μας".... Ούτως ή άλλως είμαστε μια χώρα η οποία ανέβηκε στο πλοίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πλαστό εισιτήριο και ταξίδευε χρόνια με όλα τα "κομφόρ" και τις ανέσεις. Και οι "άσωτοι" πολιτικοί υιοί ξόδευαν αλόγιστα χωρίς δεύτερη σκέψη και οι αγορές δάνειζαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και με το δάχτυλο να δείχνει, όλοι οι οικονομικοί αναλυτές δείχνουν την παγκόσμια εξαγωγική δύναμη της Γερμανία, την χώρα με τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα και τον χαμηλό πληθωρισμό, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι έχουμε παγιδευτεί σε μια τεράστια ύφεση. Ήταν η "στρατηγική καιροσκοπισμού" και οι τολμηρές αποφάσεις απέναντι στις γείτονες χώρες της με το μεγάλο όφελος της ποσοτικής χαλάρωσης, που έδωσε την μεγάλη άνθηση στο εσωτερικό της.
Και φόρεσαν τον "χρυσό μανδύα" του Τόμας Φρίντμαν, με ράφτρα τη "σιδηρά κυρία" Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, με κέρδη και ζημιές να βαρύνουν τα περισσότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Λίγο μακρύ και τσαλακωμένο σε άλλες, λίγο κοντό και στενό στις περισσότερες ήρθε το πλαίσιο του Σύμφωνου Σταθερότητας και της απελευθέρωσης των παγκόσμιων αγορών. Και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένας και μοναδικός ανταγωνισμός και η ευρωζώνη να έχει ίσως έναν μόνο διαχειριστή.
..................και ο λαός βρίσκεται ανάμεσα στις σημπληγάδες πέτρες των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων καιροσκόπων και των κερδοσκόπων.......


"Άχρις καιρού.....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.