Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Καιροσκόποι ή Κερδοσκόποι

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου


Η Αριστερά δεν είναι "Αριστερά" είναι Σειρήνες και Κασσάνδρες...
Με πρωτοφανή τρόπο προσπαθούν να πείσουν όλους τους πολίτες ότι η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται στην διεθνή συνωμοσιολογία  η οποία καταστρέφει μέρα με την μέρα την περιουσία του λαού που με κόπους και μεράκι έχει αποκτήσει στα βάθη των χρόνων.
Αντίθετα από αυτή την άποψη ο λαός πιο ώριμος από ποτέ στέκεται πάνω από τα ερείπια....


Είναι πλέον βέβαιο ότι υπό άλλες συνθήκες  οι συνδικαλιστικοί εκφραστές θα απειλούσαν την όποια κυβερνητική πολιτική θα νέκρωνε την χώρα, θα απειλούσαν για παράλυση της, θα οργάνωναν τις γνωστές σε όλους μας κινητοποιήσεις...θα πολεμούσαν όμως την αριστερή ηγεσία της οποίας ανήκουν (;). Ο λαός πίστεψε στην αμπελοφιλοσοφία της Κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο ως ο θεράπων ιατρός των παγκόσμιων αγορών. Η ρητορική άποψη της αριστεράς είναι ότι την εξουσία την έχει ο λαός μόνο που δεν επιθυμεί να λάβει το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης των μνημονιακών και αντιμνημονιακών απόψεων επί της επιστροφής της "Δραχμής". Απωθούν τους δραχμιστές αντιμνημονιακούς συντρόφους τους θέλοντας να βγάλουν την πέτσα από το γιαούρτι. Το πρόσημο αρνητικό, όπως και οι μετοχές της Εθνικής (Αρνητικά Ίδια Κεφάλαια) κι ας παραβλέπει το έργο της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς... Ζούμε στα χρόνια που το πολίτευμα έχει μετατραπεί σε Ολιγαρχικό και το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Η "Πρώτη φορά Αριστερά" συνθηκολογεί εδώ και μήνες με την χειρότερη εσωτερική πρακτική...η ολίσθηση της κοινωνικοοικονομικής ζωής βρίσκεται στο ζενίθ, στο πεδίο της μάχης διαδραματίζεται μια άνευ προηγουμένου πολιτική οπισθοχώρηση. Και η γεύση του σχεδόν ενός χρόνου διακυβέρνησης, είναι πικρόξινη...
 Η μεν δύναμη που αποκτούν είναι ανυπολόγιστη ενώ η δε αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, καθώς προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της που σκόρπισαν μέσα στους τέσσερις ανέμους. Αιωνία της η μνήμη φωνάζει από μακριά. 
Η πλειοψηφία του λαού δεν έκλεψε, δεν πλούτισε παράνομα, κι όμως έχει βρεθεί αντιμέτωπη με το "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα". Αλαζόνες, κερδοσκόποι, λαθρεπιβάτες και καιροσκόποι μαζεύτηκαν στο καράβι χωρίς εισητήριο και φωνάζουν : "Άλλος για την βάρκα μας".... Ούτως ή άλλως είμαστε μια χώρα η οποία ανέβηκε στο πλοίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πλαστό εισιτήριο και ταξίδευε χρόνια με όλα τα "κομφόρ" και τις ανέσεις. Και οι "άσωτοι" πολιτικοί υιοί ξόδευαν αλόγιστα χωρίς δεύτερη σκέψη και οι αγορές δάνειζαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και με το δάχτυλο να δείχνει, όλοι οι οικονομικοί αναλυτές δείχνουν την παγκόσμια εξαγωγική δύναμη της Γερμανία, την χώρα με τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα και τον χαμηλό πληθωρισμό, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι έχουμε παγιδευτεί σε μια τεράστια ύφεση. Ήταν η "στρατηγική καιροσκοπισμού" και οι τολμηρές αποφάσεις απέναντι στις γείτονες χώρες της με το μεγάλο όφελος της ποσοτικής χαλάρωσης, που έδωσε την μεγάλη άνθηση στο εσωτερικό της.
Και φόρεσαν τον "χρυσό μανδύα" του Τόμας Φρίντμαν, με ράφτρα τη "σιδηρά κυρία" Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, με κέρδη και ζημιές να βαρύνουν τα περισσότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Λίγο μακρύ και τσαλακωμένο σε άλλες, λίγο κοντό και στενό στις περισσότερες ήρθε το πλαίσιο του Σύμφωνου Σταθερότητας και της απελευθέρωσης των παγκόσμιων αγορών. Και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένας και μοναδικός ανταγωνισμός και η ευρωζώνη να έχει ίσως έναν μόνο διαχειριστή.
..................και ο λαός βρίσκεται ανάμεσα στις σημπληγάδες πέτρες των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων καιροσκόπων και των κερδοσκόπων.......


"Άχρις καιρού.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου