Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Η περι ηθικής "παρά-σταση" του Μάρτιν Σουλτς

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου

Όλο αυτό το διάστημα των επτά χρόνων γνωρίσαμε πολλά από τα τιμώμενα πρόσωπα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Λίγο παραπάνω ίσως γνωρίσαμε τον Γερμανό Σοσιαλδημοκράτη Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς. Λίγο η σκληρή του στάση απέναντι στην χώρα μας, λίγο ο ιδιόρρυθμος του χαρακτήρας, λίγο οι κανόνες περί ηθικής μ΄ έκαναν να ασχοληθώ μαζί του και να ψάξω τα κρυφά του μυστικά για την κοινωνική και επαγγελματική του ζωή.
Ασχέτως τι αναφέρουν οι μηχανές αναζήτησης για την ζωή του, ο κ. Μάρτιν Σούλτς γεννήθηκε το 1955 και "τελειώνοντας" το σχολείο (βλέπε: Βικιπαίδεια) ασχολήθηκε με το επάγγελμα του Βιβλιοπώλη από το 1982 έως το 1994 και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Αυτό όμως που δεν γράφει είναι ότι ο Σουλτς δεν τελείωσε πραγματικά το σχολείο και συγκεκριμένα δεν πήρε απολυτήριο Λυκείου έως τα 24 του χρόνια γιατί ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής!!!
Η πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας από ερωτική απογοήτευση είχε ήδη έναν "πελάτη", μεγαλωμένος από οικογένεια ανθρακωρύχων και το μοναδικό δημόσιο αξίωμα του ήταν η εκλογή του ως Δήμαρχος σε μια πόλη μικρότερη κι από αυτή της Κοζάνης.  Το μόνο που μάλλον μέτρησε τότε ήταν ότι άνηκε στην αριστερή πτέρυγα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με ένα πρόσωπο σκληρό, σκληρό και αριστερό, συνδυασμός που "σκοτώνει". Τα υπόλοιπα στοιχεία που συνδυάζουν την προσωπικότητα του είναι ότι ήταν αλκοολικός για πολλά χρόνια και περνώντας από κέντρο αποτοξίνωσης για αρκετό διάστημα, όνειρο του να γίνει  ποδοσφαιριστής αποδείχθηκε αδύνατο λόγω δύο τραυματισμών του στα 18 του χρόνια, μοναδική γλώσσα που γνωρίζει είναι η γερμανική, απλά μιλά λίγα αγγλικά και γαλλικά και καταλαβαίνει λίγα ιταλικά και ολλανδικά και όλα αυτά ισούνται με μία ξένη γλώσσα, είχε χάσει την δουλειά του, ζούσε με επίδομα ανεργίας και έφτασε ο καιρός να γίνει υπεύθυνος σε ένα βιβλιοπωλείο και να πουλάει βιβλία.  
Ένας παρορμητικός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένας Πρόεδρος που όταν αποκαλύφθηκε από το γερμανικό κανάλι ADR εν έτη 2014, ότι ο Σούλτς είχε γράψει τον εαυτό του σε όλες τις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις 365 ημέρες του χρόνου δηλαδή συμμετείχε σε όλες τις επιτροπές και έπαιρνε ημερήσια αποζημίωση για κάθε μία απ΄αυτές 304 ευρώ. Κάτι που του έδινε το ετήσιο ποσό των 110.000 ευρώ εκτός από τον μισθό του που κυμαίνεται μόλις στις 200.000 ευρώ. Είναι τα μαθήματα ηθικής που προσπαθεί κάθε φορά να υποδείξει στους Έλληνες πολιτικούς. 
Και το όραμα του;;; Να μειώσει τη δύναμη των τραπεζών, να κινήσει υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους και να δημιουργήσει ένα πιο συγκεντρωτικό σύστημα της κυβέρνησης για την Ευρώπη με μια κοινή δημοσιονομική πολιτική.
Αλλά ακόμα και αυτό να μην συμβεί, θέλει να είναι έτοιμος να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και να συμβάλλει στη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης!!!!
Ένας "αγράμματος πρίγκηπας" μιλά περί ηθικής και κοινής δημοσιονομικής πολιτικής που έμαθε όχι στα έδρανα των Πανεπιστημίων αλλά στα θυρωρεία της σοσιαλδημοκρατικής του παρά-στασης.


Πηγή:http://www.ozy.com/provocateurs/martin-schulz-believer-in-the-united-state-of-europe/31513

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου