Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κουαρτέτο του Γ΄ ΜνημονίουΓράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου

Και τα κρουστά ξεκίνησαν να παίζουν...καθώς οι μεταρρυθμίσεις του Γ΄ Μνημονίου πρέπει να ξεκινήσουν τον τραγούδι και να ξεκινήσει ομαλά η νέα διαπραγμάτευση! Στο τραγούδι ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, στα πλήκτρα και κρουστά συνοδεύουν το πλέον γνωστό σε όλους μας οικονομικό "κουαρτέτο" των ελεγκτών.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1/1/2016, τα "κόκκινα" δάνεια και οι πλειστηριασμοί, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στις 5 Οκτωβρίου καθώς επίσης και η πλήρη εφαρμογή αγοράς - πώλησης μέσω του ΟΟΑΣΑ. 
Μέσα σ΄αυτό το χρονικό περιθώριο αξίζει να σημειώσουμε ότι κλείδωσε η παράταση για τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δηλαδή έως το τέλος του Οκτώβρη. Με υπουργική απόφαση ο Υπουργός Οικονομικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ιδρυμάτων για παράταση μέσω εγγράφου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και ακολούθησε εισήγηση του στο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη παράταση είχαν πάρει τα πιστωτικά ιδρύματα και το 2012, διότι είχε κριθεί απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί τότε ο κίνδυνος και να φανούν τα ιδρύματα υποκεφαλαιοποιημένα. Οι ελληνικές τράπεζες με εισηγμένες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα έπρεπε να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματά τους έως τα τέλη του μήνα δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου κι αυτή βρισκόταν στο πλαίσιο της πρώτης παράτασης που είχαν λάβει ήδη τον Αύγουστο. Τελικά τους δόθηκε και δεύτερη παράταση, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τα εν εξελίξει τεστ αντοχής (stress test).
Στα μέσα του ερχόμενου μήνα θα κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα που κυμαίνονται περίπου στα 7 δις ευρώ καθώς αξίζει μεγάλης προσοχής για το πως θα καλυφθεί η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού που έχει ήδη καταγράψει περίπου 4 δις ευρώ στα έσοδα και αναμένονται τα πιθανά νέα εισπρακτικά μέτρα για το έτος 2015.

Τον χορό τελικά όλοι μαζί θα τον χορέψουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη διότι έρχεται ο χορός του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ αλλά και τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2016.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.