Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολιτικές ανακατατάξεις ή Πολιτικές αναταράξεις

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου

Η ελληνική κοινωνία ζει μια ακόμη ορκωμοσία της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτός ο δημοκρατικός θεσμός έλαβε τέλος και μένει να δούμε την παράδοση-παραλαβή των Υπουργείων. Ελεγχόμενοι ή όχι θα φανεί στο χειροκρότημα, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να είναι τεχνοκράτες, όχι όλοι τουλάχιστον. Πολλά τα Υπουργεία, πολλοί και οι ορκισθέντες Υπουργοί και Υφυπουργοί...
Και πάμε να σχολιάσουμε ορισμένες από τις πρώτες τους δηλώσεις...λίγο πριν ή λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης με τρόπο που μόνο εμείς ξέρουμε φυσικά!!!

Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος
«Πάμε σε κυβέρνηση σταθερότητας που μπορεί να εκτελέσει το πρόγραμμά της και να βγούμε από την κρίση. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας» 
Γιατί αγαπητέ μου Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ήσουν και πριν; Τι περισσότερο από το να ελέγχεις τα ελληνικά στρατόπεδα ανά την Ελλάδα;Μας βλέπω τα σύνορα να βρίσκονται στην Λάρισα.

Υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης

«Έφυγε η θηλιά από τον λαιμό μας και τώρα θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πολιτική μας» - Γιατί Υπουργέ μου έως τώρα σας "έπνιγε" κανείς;;;Μήπως αναφέρεστε για την προσωπική θηλιά που έσφιγγε τον λαιμό σας;;;


Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής

«Συνεχίζουμε ό,τι είχαμε ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Το βασικότερο είναι η εφαρμογή των νόμων. Από εμάς δεν γίνονται και δεν θα υπάρξουν 'χατίρια'. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα» 
-Αυτά  τα δικηγορίστικα δεν τα καταλαβαίνει ο λαός, επιτέλους αυτό το ότι οι δικηγόροι δεν μπορούν να πετάξουν από επάνω τους την αγόρευση και ότι όλα έχουν να κάνουν με τους νόμους δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα...Εκεί ο κλέφτης, εδώ ο κλέφτης, που είναι τελικά ο κλέφτης....;;;Υφυπουργός Αθλητισμού είσαι όχι Δικαιοσύνης!

Υπουργός Παιδείας-Έρευνας και....κ. Νίκος Φίλης

«Με ενδιαφέρει να κάνω έργο και όχι να μιλάω. Συνεχίζουμε με τομές» 
-Ωχ! Μας βλέπω πάνω σε χειρουργικό κρεβάτι.......βγάλε αυτό, πέτα το άλλο..Μη!!!Αυτό είναι η αρτηρία......Πρόσεξε κ. Υπουργέ όμως υπάρχει και το ρητό που λέει  η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής όμως απεβίωσε!

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Τέρενς Κουίκ

«Κύριο μέλημά μας η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής»...
-Μας τα 'παν κι άλλοι αυτά, τόσες φορές που πατάχθηκε η διαφθορά και η φοροδιαφυγή σ΄αυτην την χώρα έχουμε χάσει που βρίσκονται τα έσοδα!

Υπουργός Οικονομικών, κ. Γεώργιος Σταθάκης

«Πρέπει να δώσουμε ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, πρέπει να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, η οικονομία πρέπει να αποκτήσει θετικό πρόσημο. Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Η πρώτη κατοικία είναι ασφαλής» 
-Αγαπητέ Υπουργέ,  δύσκολο το έργο σου το ομολογώ μιας και βαδίζουμε σε παράπλευρο μονοπάτι, όμως ένα θα σου πω: Άσε τα πρόσημα στην άκρη και πιάσε το τεφτέρι να κάνεις υπολογισμούς διότι 1+1 κάνουν 2!!!

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου

«Υπάρχουν επώδυνες επιπτώσεις από τη συμφωνία για τους αγρότες. Αλλά με τα ισοδύναμα που θα αναζητηθούν ελπίζουμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις» 
-Αυτός ξέχασε τις λύσεις και αρκέστηκε στο να απαλύνει τις επιπτώσεις....Άρα δεν το γλιτώνετε εσείς οι αγρότες...θα σας μπει απλά με λίγη βαζελίνη!!!

Αυτά τα λίγα...με τις νέες πολιτικές ανακατατάξεις ή τις νέες πολιτικές αναταράξεις (;)
Άντε και στα δικά μας οι "ελεύθεροι".....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.