Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

                                                                                       ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ


Εδω και μήνες περιμένουμε την διαπραγμάτευση και  τα περίφημα αποτελέσματα της, με δηλώσεις εκατέρωθεν που πυροδοτούν την όλη κατάσταση με αβέβαιη κατάληξη.
Μια εμφανίζεται το φάντασμα  grexit  και μια εξαφανίζεται. Μία έρχεται η συμφωνία, μία απομακρύνεται. Μία το κλίμα είναι θετικό και μία γίνεται αρνητικό.

Η ουσία είναι μία : «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ»
Η υπομονή χάνεται ακόμα και στο εξωτερικό.
Δηλώση Υπουργού Οικονομικών του Καναδά στους G7: «ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»
OBAMA : «O ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ!!» 
  
Το Βασικό όμως ερώτημα είναι τι περιμένουμε εμείς ως Έλληνες? Ποιά είναι η συμφωνία που θα μας  ικανοποιούσε?
Εύκολο θα πούνε κάποιοι ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ(751 €,ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12000€, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΩΝ, ΦΠΑ 13% ΚΛΠ). Κλασσική ελληνική αντίδραση (ΖΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ !!!!)
Δυστυχώς για μας, τα μέτρα αυτά είναι βραχυπρόθεσμα, δεν καλύπτουν χρηματοδοτικές ανάγκες, απαιτούν εκ νέου δανεισμό, δεν σχετίζονται με την ανάπτυξη, δεν προσφέρουν σταθερότητα, δεν μειώνουν την αβεβαιότητα, αλλά προσφέρουν βραχυπρόθεσμη γαλήνη (είναι και καλοκαίρι!!!!!! και μετά την επήρεια τι?)
Κάποιοι πάλι μιλάνε για επιστροφή στην δραχμή...Δεν θα αναλύσουμε τις καταστροφικές συνέπειες  για τις τωρινές γενιές αλλά και για τις επόμενες (τα χουμε ξαναπεί )
Είναι άξιο απορίας, πως 28 κράτη- μέλη με 711 εκατομμύρια και με τους ανάλογους εκπροσώπους τους δεν μπορούν να βρούν λύση!!!!!! 
Ας τα δούμε πάλι απο την αρχή. Η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε πράγματα που προφανώς ήξερε ότι δεν μπορεί να πετύχει, απο την άλλη, η αντιπολίτευση έιδε πολυ σοβαρά το ρόλο της και έκανε επίθεση λες και ήταν οι ίδιοι οι Γερμανοί, λές και ο λαός πρέπει να τιμωρηθεί επειδη έχασαν τις εκλογές. Στο εξωτερικό, οι δήθεν συμπάθειες και φιλίες (ΡΕΝΤΖΙ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΙΣΠΑΝΟΙ Κ.Α.) «ξεφούσκωσαν» μόλις σταμάτησαν τα φλάς και είδαν οτι πρέπει να πάρουν θέση και προφανώς πλευρά (είπαμε ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν!!). Οι υπερδυνάμεις ξεκάθαρα δεν πήραν σοβαρή θέση, καθώς η ουδετερότητα βοηθάει στην τσέπη εξάλλου  δεν θέλουν να «αναμιγνύονται» στα εσωτερικά άλλων χωρών εκτός αν είναι για λόγους δημοκρατίας, δικαιοσύνης και απελευθέρωσης  των λαών  (ΙΡΑΚ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΛΙΒΥΗ, ΣΥΡΙΑ, ΚΟΣΟΒΟ, ΒΙΕΤΝΑΜ, ΠΑΝΑΜΑΣ)
Με αποτέλεσμα την ασυμφωνία σε όλα τα επίπεδα.
Σίγουρα η αποτελεσματική συμφωνία θα πρέπει να προβλέπει ανάπτυξη, ευημερία και ολα τα λογικά που απορρέουν απο μια πολιτισμένη Ευρώπη..Τότε γιατί δεν συμφωνούν???Γιατί απλά η Ευρωζώνη δεν φτιάχτηκε για να ευημερούμε, αλλα για να αποτελέσει το όργανο μέσω του οποίου οι μεγάλες παραγωγικές χώρες θα παράγουν φτηνότερα, ευκολότερα εις βάρος όλων των υπολοίπων. Απίστευτο?  Και όμως οι εξαγωγές είναι το μόνο κριτήριο και ο μόνος δείκτης που ενδιαφέρει τους σύγχρονους οικονομικούς κολοσσούς.


Τα παραπάνω διαγράμματα δείχνουν περίτρανα τα άνωθεν. (ανεξάρτητα τι πιστεύεις)
Πως ακριβώς θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Γερμανίας – Ισπανίας -Ιταλίας η δημιουργία ενός Ελληνικού κράτους με δυνάμεις παραγωγής χαμηλού κόστους-οικονομία κλίμακος? μειωμένης ανεργίας? με βιομηχανικές υποδομές? τεχνολογικη εξέλιξή?

Που θα πούλαγαν η LIDL HELLAS(γέλια),ΖΑΡΑ, LOREAL, H&M, OKEY κ.α??????????? Πως θα γίνει αλλίως η  αναχρηματοδότηση τους χωρίς εσυ να ξεπληρώνεις ατελείωτα δάνεια και κεφαλαιοποιηθέντες τόκους, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισόδημα αυτών που σου κουνάν το δάκτυλο χωρίς να έχουν 1 καθαρή εργάσιμη ώρα στη ζωή τους??? Πως θα συντηρούσαν τις εξαγωγές τους???

Σύγκρινε αν θέλεις και έχεις όρεξη, τις εξαγωγές των υπολοίπων μελών- κρατών με αυτές των μεγάλων ευρωπαικών κρατών και θαύμασε το μεγαλείο της Ενωμένης  Ευρώπης..
Και γι αυτό σου πήραν τις ΔΕΚΟ, σου κλείσαν τα εργοστάσια, σου κλείσαν τις Τράπεζες, σε ανάγκασαν να εισάγεις, να δανείζεσαι απο αυτούς, σε κάνανε άνεργο για να εξαρτάσαι, να μην αντιδράς, να μην μιλάς, να σκύβεις (GREEK=ΓΡΕΚΕ=ΡΑΓΙΑ). 

Γι’ αυτό αν είσαι επιχειρηματίας, φοιτητής, δημόσιος υπάλληλος, ιδιώτης, συνταξιούχος μην περιμένεις συμφωνία που θα σε ωφελήσει, να περιμένεις χειρότερα, γιατί απλά όπως πιστεύουν «οι θεσμοί» δεν ξέρεις την θέση σου..
Τώρα δεν έχεις τα χρήματα, και πρέπει να βρείς τρόπο να τα αποκτήσεις και κάτω απο την μύτη τους να κάνεις επενδύσεις, να ξαναχτίσεις μια ολόκληρη χώρα και αν επιβιώσεις να βγέις νικητής σε μιά μάχη που όλοι σε θεωρόυν χαμένο (underdog).Τα φώτα έχουν σβήσει, αλλα εσύ μέσα απο τις στάχτες σου πρέπει να βρεις το κουράγιο να σταθείς όχι μόνο για σένα, αλλά και για τις επόμενες γενιές ..
Μην περιμένεις έλεος, εξάλλου ποτέ δεν έδειξαν.
Αυτό που γίνεται, δεν είναι διαπραγμάτευση είναι μία μάχη ώστε οι μικρές χώρες να μην σηκώσουν ανάστημα ποτέ, ώστε μελλοντικά κανέις να μην μπορεί να απηλείσει το μελλοντικό μερίδιο αγοράς που κατ’ αυτούς ανήκει κληρονομικά!!!!!!!!!
Δεν είναι τα χρήματα, είναι η αμφισβήτηση ,είναι το γεγονός ότι αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι οτι μπορείς και συ...


«ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΑΛΟΙ.. ΕΝΤΜΟΥΝΤ ΜΠΕΡΚ»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.