Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είναι Νέοι, είναι Τρεις και είναι Συντελεστές Φ.Π.ΑΑπό τη Νούλα Χρυσοχοΐδου

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, αλλά τρεις οι συντελεστές Φ.Π.Α που περιλαμβάνει η πολυσέλιδη πρόταση της Κυβέρνησης προς τους θεσμούς καθώς προβλέπει και σημειώνεται ότι είναι ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης το πρωτογενές πλεόνασμα να ανέλθει στο 0,8% του Α.Ε.Π για το 2015. 

Οι τρεις συντελεστές Φ.Π.Α θα είναι 6%, 11% και 23% με την κυβέρνηση να επιδιώκει να αναδιανείμει τις επιβαρύνσεις, καθώς στο 11% θα ενταχθούν όλα τα τρόφιμα (από 13% που ήταν πριν) ενώ στο 6% θα περιλαμβάνονται πλέον τα φάρμακα, ενώ για το 23% προβλέπεται ότι εκεί θα υπαχθούν οι τουριστικές υπηρεσίες. Η εκτίμηση της Κυβέρνησης είναι ότι με αυτές τις αλλαγές τα έσοδα από τον Φ.Π.Α θα αυξηθούν κατά 960 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά.  Παρόλα αυτά οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν με τους δανειστές για τον τρίτο συντελεστή αν τελικά θα καταλήξει από το 23% να κλείσει είτε στο 21% είτε στο 22%. Η ελληνική πλευρά ενώ έχει ετοιμάσει την πρόταση της τις τελευταίες ώρες γίνεται γνωστό ότι και οι δανειστές από μεριάς τους ετοιμάζουν να καταθέσουν την δική τους πρόταση αντίστοιχα. Οι πληροφορίες λένε όμως ότι Κυβέρνηση με Θεσμούς έχουν μια σημαντική απόσταση περί των δημοσιονομικών μεγεθών κοντά στα 2 δις. ευρώ περισσότερα μέτρα από αυτά που προτείνει η Ελλάδα.....
Γι΄αυτό λίγη υπομονή ακόμα….
Οψόμεθα....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.