Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Συνθηκολόγηση και το "κρύο" ανέκδοτο της ΚαγκελαρίουΑπό τη Νούλα Χρυσοχοΐδου

Με τις τελευταίες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στη Ρίγα κυκλοφόρησε και το ανέκδοτο που δείχνει την αμηχανία και την πλήρη άγνοια των Ευρωπαίων πολιτικών, καθώς φέρεται δημοσιογράφος να ρωτάει την Καγκελάριο της Γερμανίας αν ξέρει πότε θα τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις των δανειστών με την Αθήνα. Η απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ δεν ήταν καθόλου αναμενόμενη, "Δεν ξέρω, ρωτήστε τον Φρανσουά Ολάντ. Ούτε κι αυτός ξέρει...."

Και ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Καγκελάριος της Γερμανίας δήλωναν ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να λήξουν τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι σίγουροι για το τι θα συμβεί πραγματικά.
Τα θέματα στο τραπέζι πολλά ...Τριμερείς και επταμερείς οι συναντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της γαλλογερμανικής "διεύθυνσης" προσπαθούν να βρουν λύση και να επαναδιαπραγματευθούν τους κόκκινους παρονομαστές.
 Αν και η απέναντι πλευρά δηλώνει ότι Γαλλία και Γερμανία είναι διατεθειμένες να προσφέρουν συνδρομή στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να βρεθεί άμεση λύση με τους τρείς θεσμούς, φαίνεται ότι η Ελλάδα ελπίζει σε ουσιαστικές πολιτικές παραχωρήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έδωσε το στίγμα του με τις τελευταίες του δηλώσεις καθώς από ότι καταλαβαίνουμε επιμένει στο ότι δεν θέλει να αποτρέψει με κάθε μέσο την ελληνική χρεοκοπία. Ενώ τις τελευταίες ημέρες αναρωτηθήκαμε ποιες είναι οι βλέψεις του τελικά διότι προς το παρόν γίνονται μόνο με προειδοποιήσεις, όπως δείχνουν τις τελευταίες εβδομάδες οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε. «Θα είναι κατ' αρχάς μια μη συμβατική λύση που θα περιλαμβάνει ένα παράλληλο προς το ευρώ νόμισμα και έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων» προσθέτει. Ενώ φαίνεται να γνωρίζουν τις λεπτομέρειές του  μόνο οι πολιτικοί της πρώτης σειράς (Μέρκελ, Ολάντ, Σόιμπλε). Είναι η "Ευρώπη των δύο ταχυτήτων" των τριών πολιτικών «γιγάντων»..... Αλλά ούτε και εδώ πάλι ξέρουν πότε ακριβώς θα μπορούσε να συμβεί κι αυτό γιατί σε σχετική ερώτηση που του έγινε  ο κύριος Σόιμπλε είπε ακόμα ότι: «Η Ελλάδα θα έχει προβλήματα για να βρει πιστωτές εκτός της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αν βρουν χρήματα οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι να τα πάρουν. Οι Ευρωπαίοι είπαν ΟΚ (ελληνιστί: εντάξει), είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε (να δανείζουμε χρήματα) έως το 2020...!!!! Αν βρείτε χρήματα απ’ αλλού,  όπως π.χ. από το Πεκίνο, είτε τη Μόσχα, την Ουάσιγκτον ή τη... Νέα Υόρκη, να δανειστείτε. Θα χαρούμε... Αλλά είναι δύσκολο να βρείτε κάποιον που θα σας δανείζει ποσά ύψους 200 δισεκ. ευρώ». 
 Και η βασική θέση της Βιέννης είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, διότι όλα τα άλλα θα έρθουν μετά ....λένε!!!
Και μετά το "κρύο" γερμανικό ανέκδοτο που συζητιέται στα πηγαδάκια της Ρίγας, αναμένουμε την συνθηκολόγηση και είτε το Σχέδιο Α' είτε το Σχέδιο Β΄ (γιατί υπάρχει και αυτό) να λειτουργήσει αν και τελικώς μια μερική συνθηκολόγηση θα ήταν ως ένα βαθμό ικανοποιητική, για τους Ευρωπαίους για να μην εκτραπεί η κατάσταση.
Αναμένοντας λοιπόν.......

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.