Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (NOMURA)

                                                ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ
Έχουμε ξαναπεί ότι αυθεντίες δεν υπάρχουν πουθενά και ειδικά στα οικονομικά. Η οικονομία  στην ουσία, είναι δυναμικά μοντέλα τα οποία μεταβάλλονται καθημερινά με μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα, οι συνέπειες να γίνονται γνωστές μετά την εμφάνιση τους. (Κρίση του 2008, κραχ 1929, Eυρωκρίση, leehman, enron κ.α.) Aυτό γίνεται συνήθως, γιατί δεν παρατηρούμε το σύνολο της οικονομίας σαν σύστημα αλλά σαν μεμονομένα περιστατικά με συνέπεια να πληρώνουμε τα λάθη.

Πέρα απο το πρόβλημα χρέους των χωρών και δή στην Ενωμένη Ευρώπη, η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει πλεόν ένα σημαντικό κίνδυνο !!
Γενικά, γίνεται συζήτηση για την λιτότητα και τα αποτελέσματα της. Οι θεσμοί και το γερμανικό μοντέλο παρουσιάζεται ως «πανάκεια» στην υπερχρεώση και τα ελλέιματα.

Τι πέτυχαν άραγε?????

1.ΥΦΕΣΗ
 2.ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
 3.ΑΝΕΡΓΙΑ
 4.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
 5.ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Δηλαδή αποτύχαν σε όλα.Ε και???

Πλέον και μετά απο μελέτες, η ευρωπαική οικονομία έχει ΕΠΊΣΗΜΑ εγκλωβιστεί στον φάυλο κύκλο της παγίδας ρευστότητας. Με τις ενέργειες τους αυτοκατέστρεψαν τον μηχανισμό δημιουργίας χρήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν..(Μ1-Μ2-Μ3)
Μετά τον υπερβολικό δανεισμό, κατέστρεψαν την πίστη στο σύστημα, με αποτέλεσμα τις μαζικές αναλήψεις και ως εκ τούτου, την μηδενική προσφορά χρήματος και την ανυπαρξία ρευστότητας και επενδύσεων. Πρόσφατα, αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και προχώρησαν σε μείωση του βασικού επιτοκίου(βάσης) κοντά στο μηδέν  και προχώρησαν στην 1η  περίφημη «ποσοτική χαλάρωση»..Πλέον είναι αργά..

Δέν το πιστευεις??? 


(Διάγραμμα Α) Κάτω απο την κλίμακα του μηδενός, εμφανίζεται ο δανεισμός των χωρών της Ευρώπης και από πάνω έχουμε την αποταμίευση των χωρών.
Ο ιδιωτικός τομέας δεν επενδύει και προσπαθεί να μειώσει τον υφιστάμενο δανεισμό.
Οι κυβερνήσεις δεν δανείζουν λόγω ασφυξίας (κευνς) και υπερβολικόυ δανεισμού.
Η αποταμίευση γίνεται αυτοσκοπός.
Κατά συνέπεια, «Ο μηχανισμός της αγοράς» της προσφοράς και ζήτησης είναι σε κώμα!!!!!!(Διάγραμμα Β) Ο ιδιωτικός τομέας τρόμαξε με όλα όσα γινονται και λέει ας σωθούμε!!!!!
Αποτέλεσμα:   1)Μειωση δανεισμού = μέιωση κυκλοφορίας χρήματος
                      2)Μείωση κατανάλωσης
                      3)Μείωση επενδύσεων
                     4)Μείωση παραγωγής    
                     5) Συγκεκριμένα, η προσφορά χρήματος είναι μεγαλύτερη της ζήτησης και 
μένει αδιάθετη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                       6) Αντίδραση απο ΕΚΤ : ΑΎΞΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ  ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ  ΜΗΔΕΝ (ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ)

                  
Αποτέλεσμα:( Διάγραμμα Γ- ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ Ε.Ε.)


Λόγω αβεβαιότητας, κανέις δεν επενδύει, κανείς δεν παίρνει δάνεια άρα η ρευστότητα στην αγορά είναι ελάχιστη. (αποτυχία της προσφοράς χρήματος να αυξήσει την ρευστότητα στην πραγματική οικονομία-Μηχανισμός της αγοράς για γέλια!!!)

Και γιατί μας αφορά ??????

1) Η επερχόμενη κρίση ρευστότητας θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της οικονομίας
2) Κλεισιμο επιχειρήσεων
3) Επιπλέον ανεργία
4) Αβεβαιότητα
5) Καμία επένδυση-παραγωγή
6) ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΧΡΕΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ???????????

Πολλόι κατηγορούν την πολιτική της Γερμανίας γιατί δεν καταλαβαίνει οτι οι η εν γένει πολιτική της, θα «στραγγαλίσει» το σύστημα. Θεωρούμε, οτι το πρόβλημα που έχει προκαλέσει είναι πίο σοβαρό...
Αυτό που κατάφερε, είναι να καταστρέψει την πίστη στο σύστημα. Κανείς δεν είναι βέβαιος ούτε εξασφαλισμένος για την επένδυση που θέλει να κάνει, με αποτέλεσμα κανείς να μην επενδύει και να διακρατά το κεφάλαιο.
Τα κεφάλαια όμως σε όλες τις καπιταλιστικές οικονομίες δεν δημιουργήθηκαν για να διακρατούνται, αλλά μέσω του χρεους, να δημιουργούν νέα κεφάλαια και μέσω της επανεπένδυσης (fancy ορολογία) να δημιουργούν υπεραξία (κέρδος μελλοντικό) και για άλλους..
Τελικά η υπερβολική συγκέντρωση του κεφαλαίου, θα στερέψει την αγορά και το κραχ είναι αναπόφευκτο.
Άρα, ο υπερβολικός δανειμός είναι κάτι «κακό», αλλά και η υπερβολίκη λιτότητα θα μας φέρει πάλι στο ίδιο σημείο. (παν μετρον άριστο-άραγε τι δεν καταλαβαίνουν οι γερμανοί οικονομολόγοι της ΕΚΤ και της BUDESBANK????)
Βραχυπρόθεσμα, θα διατηρούν μαγάλα πλεονάσματα αλλά με συνέπεια την συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας!!!!!!!!!!!!!!!(ΔΕΣ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΑΣ-ΑΥΞΗΣΗ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ USA)

Ακόμα δεν το πιστεύεις:


(Ε.Ε. ΑΝΕΡΓΙΑ-ΤΥΧΑΙΟ???)


(το σύστημα ανατροφοδότησης - δεν υφίσταται, είναι σε κώμα!!!!-τα παραπάνω για τις αυθεντίες!!)


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.