Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Η ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (NOMURA)





                                                ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ
Έχουμε ξαναπεί ότι αυθεντίες δεν υπάρχουν πουθενά και ειδικά στα οικονομικά. Η οικονομία  στην ουσία, είναι δυναμικά μοντέλα τα οποία μεταβάλλονται καθημερινά με μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα, οι συνέπειες να γίνονται γνωστές μετά την εμφάνιση τους. (Κρίση του 2008, κραχ 1929, Eυρωκρίση, leehman, enron κ.α.) Aυτό γίνεται συνήθως, γιατί δεν παρατηρούμε το σύνολο της οικονομίας σαν σύστημα αλλά σαν μεμονομένα περιστατικά με συνέπεια να πληρώνουμε τα λάθη.

Πέρα απο το πρόβλημα χρέους των χωρών και δή στην Ενωμένη Ευρώπη, η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει πλεόν ένα σημαντικό κίνδυνο !!
Γενικά, γίνεται συζήτηση για την λιτότητα και τα αποτελέσματα της. Οι θεσμοί και το γερμανικό μοντέλο παρουσιάζεται ως «πανάκεια» στην υπερχρεώση και τα ελλέιματα.

Τι πέτυχαν άραγε?????

1.ΥΦΕΣΗ
 2.ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
 3.ΑΝΕΡΓΙΑ
 4.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
 5.ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Δηλαδή αποτύχαν σε όλα.Ε και???

Πλέον και μετά απο μελέτες, η ευρωπαική οικονομία έχει ΕΠΊΣΗΜΑ εγκλωβιστεί στον φάυλο κύκλο της παγίδας ρευστότητας. Με τις ενέργειες τους αυτοκατέστρεψαν τον μηχανισμό δημιουργίας χρήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν..(Μ1-Μ2-Μ3)
Μετά τον υπερβολικό δανεισμό, κατέστρεψαν την πίστη στο σύστημα, με αποτέλεσμα τις μαζικές αναλήψεις και ως εκ τούτου, την μηδενική προσφορά χρήματος και την ανυπαρξία ρευστότητας και επενδύσεων. Πρόσφατα, αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και προχώρησαν σε μείωση του βασικού επιτοκίου(βάσης) κοντά στο μηδέν  και προχώρησαν στην 1η  περίφημη «ποσοτική χαλάρωση»..Πλέον είναι αργά..

Δέν το πιστευεις??? 


(Διάγραμμα Α) Κάτω απο την κλίμακα του μηδενός, εμφανίζεται ο δανεισμός των χωρών της Ευρώπης και από πάνω έχουμε την αποταμίευση των χωρών.
Ο ιδιωτικός τομέας δεν επενδύει και προσπαθεί να μειώσει τον υφιστάμενο δανεισμό.
Οι κυβερνήσεις δεν δανείζουν λόγω ασφυξίας (κευνς) και υπερβολικόυ δανεισμού.
Η αποταμίευση γίνεται αυτοσκοπός.
Κατά συνέπεια, «Ο μηχανισμός της αγοράς» της προσφοράς και ζήτησης είναι σε κώμα!!!!!!



(Διάγραμμα Β) Ο ιδιωτικός τομέας τρόμαξε με όλα όσα γινονται και λέει ας σωθούμε!!!!!
Αποτέλεσμα:   1)Μειωση δανεισμού = μέιωση κυκλοφορίας χρήματος
                      2)Μείωση κατανάλωσης
                      3)Μείωση επενδύσεων
                     4)Μείωση παραγωγής    
                     5) Συγκεκριμένα, η προσφορά χρήματος είναι μεγαλύτερη της ζήτησης και 
μένει αδιάθετη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                       6) Αντίδραση απο ΕΚΤ : ΑΎΞΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ  ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ  ΜΗΔΕΝ (ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ)

                  
Αποτέλεσμα:( Διάγραμμα Γ- ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ Ε.Ε.)


Λόγω αβεβαιότητας, κανέις δεν επενδύει, κανείς δεν παίρνει δάνεια άρα η ρευστότητα στην αγορά είναι ελάχιστη. (αποτυχία της προσφοράς χρήματος να αυξήσει την ρευστότητα στην πραγματική οικονομία-Μηχανισμός της αγοράς για γέλια!!!)

Και γιατί μας αφορά ??????

1) Η επερχόμενη κρίση ρευστότητας θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της οικονομίας
2) Κλεισιμο επιχειρήσεων
3) Επιπλέον ανεργία
4) Αβεβαιότητα
5) Καμία επένδυση-παραγωγή
6) ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΧΡΕΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ???????????

Πολλόι κατηγορούν την πολιτική της Γερμανίας γιατί δεν καταλαβαίνει οτι οι η εν γένει πολιτική της, θα «στραγγαλίσει» το σύστημα. Θεωρούμε, οτι το πρόβλημα που έχει προκαλέσει είναι πίο σοβαρό...
Αυτό που κατάφερε, είναι να καταστρέψει την πίστη στο σύστημα. Κανείς δεν είναι βέβαιος ούτε εξασφαλισμένος για την επένδυση που θέλει να κάνει, με αποτέλεσμα κανείς να μην επενδύει και να διακρατά το κεφάλαιο.
Τα κεφάλαια όμως σε όλες τις καπιταλιστικές οικονομίες δεν δημιουργήθηκαν για να διακρατούνται, αλλά μέσω του χρεους, να δημιουργούν νέα κεφάλαια και μέσω της επανεπένδυσης (fancy ορολογία) να δημιουργούν υπεραξία (κέρδος μελλοντικό) και για άλλους..
Τελικά η υπερβολική συγκέντρωση του κεφαλαίου, θα στερέψει την αγορά και το κραχ είναι αναπόφευκτο.
Άρα, ο υπερβολικός δανειμός είναι κάτι «κακό», αλλά και η υπερβολίκη λιτότητα θα μας φέρει πάλι στο ίδιο σημείο. (παν μετρον άριστο-άραγε τι δεν καταλαβαίνουν οι γερμανοί οικονομολόγοι της ΕΚΤ και της BUDESBANK????)
Βραχυπρόθεσμα, θα διατηρούν μαγάλα πλεονάσματα αλλά με συνέπεια την συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας!!!!!!!!!!!!!!!(ΔΕΣ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΑΣ-ΑΥΞΗΣΗ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ USA)

Ακόμα δεν το πιστεύεις:


(Ε.Ε. ΑΝΕΡΓΙΑ-ΤΥΧΑΙΟ???)


(το σύστημα ανατροφοδότησης - δεν υφίσταται, είναι σε κώμα!!!!-τα παραπάνω για τις αυθεντίες!!)


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου