Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, της δικής μας πτώχευσης»  

                                                  ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ
    Ένα θέμα που σίγουρα δεν αρέσει αλλά δυστυχώς πρέπει να αναλυθεί.
Πιστεύουμε οτι ειδικά τώρα δεν έπρεπε να συζητηθεί καθώς δημιουργεί αναταράξεις και σύγχυση.
Δυστυχώς αν και έπρεπε να αποφευχθεί, πρέπει να αναλυθεί καθώς γύρω μας ακόυμε συνέχεια ανθρώπους να μιλάνε και να λένε πράγματα, τα οποία ούτε καταλαβαίνουν, ούτε αναλογίζονται τις συνέπειες τους, μεταδίδοντας την «γρίπη» και σε άλλους, δημιουργώντας μαζική υστερία παραλογισμού και πανικού

   Πτώχευση, στάση πληρωμών, default, αδυναμία πληρωμής, όπως και να το πείς, είναι ο πάτος μιας οικονομίας. Είναι το σημείο μηδέν (υπό για την ακρίβεια). Το γεγονός κατά το οποίο μία χώρα απλά δεν μπορεί να πληρώσει κανέναν και τίποτα.
   Σίγουρα πολλοί υποστηρίζουν οτι η έξοδος και η σίγουρη πτώχευση είναι μία λύση...Και που το στηρίζουν;;; Στην αδυναμία περαιτέρω βελτίωσης ή ακόμα χειρότερα στην συνεχιζόμενη πτώση του βιοτικού επιπεδου του λαού. Πολύ σωστά. Και μετά τι; Στην ερώτηση αυτή συνήθως κοιτάνε αλλού και περιμένουν το «άγιο πνεύμα» να δώσει την απάντηση.
   Κατ αρχήν, η πτώχευση μιας χώρας στην Ευρωπαϊκη οικονομία (αν ποτέ γίνει), θα είναι πρωτοφανή στην παγκόσμια οικονομική ιστορία..Γιατί; Πολύ απλά, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση παρόμοια ώστε να ανατρέξουμε και να δούμε. Το σίγουρο είναι οτι η χώρα που θα το τολμήσει, θα αντιμετωπίσει το φάσμα της οικονομικής καταστροφής.
Δεν είναι τυχαίο που εξ αρχής «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.», απλά δεν έγινε ποτέ πρόβλεψη για το ενδεχόμενο αυτό.
Επίσης, σε όποια άλλη οικονομία και να ανατρέξετε θα δείτε ιστορικά οτι ποτέ δεν ήταν μπλεγμένη σε τέτοια κατάσταση. π.χ. ΡΩΣΙΑ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΕΚΟΥΑΔΟΡ, ΒΟΛΙΒΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ(1998-1999 Ναί, θα είχαμε πτωχεύσει αν δεν μπαίναμε στο ευρώ!!!)
   Όταν μια  χώρα πτωχεύει, απλά υποτιμά το νόμισμα της, περνα μια υφεσιακή κατάσταση για μια 5ετια και μετά βελτιώνοντας τις παραγωγικές τις δομές βελτιώνει τις εξαγωγές τις, ανακτά την πίστη που έχασε απο γηγενής και ξένους, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της (μισθοι και συντάξεις) και ξαναβγαίνει στις αγορές να ξαναδανειστεί...

Στην Ελλάδα μπορεί να γίνει;;;

1. Το ευρω είναι κοινό νόμισμα με σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία και εσύ θέλεις να γυρίσεις στη "δραχμή" με κυμαινόμενη ισοτιμία και χωρίς καμιά συνδεση με κανένα νόμισμα.....(στην Αργεντινη υπήρξε σύνδεση με το δολλάριο 1/1!!! Και πτώχευσε δεύτερη φορα μέχρι και πέρυσι)
2.   ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΔΡΑΧΜΗ.
3.   ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (50 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ), ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ
4.   Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ. (θυμίζουμε οτι η επιστροφή σε κάθε εγχώριο νόμισμα και η τιμή αγοράς, καθορίζεται απο τα συναλλαγματικά αποθέματα και χρυσό και όχι από το τι πιστεύουμε εμείς. Η χώρα όμως και τα λίγα που έχει, τα έχει ήδη εκχωρίσει βάσει των μνημονίων.(ψάξτε και θα βρείτε)

Στοιχεία απο ΤΤΕ-ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ 2014-2011
Χρυσός και απαιτήσεις σε χρυσό 4.720.522.384  (2014)
Χρυσός και απαιτήσεις σε χρυσό 4.145.310.521  (2013)
Χρυσός και απαιτήσεις σε χρυσό 5.984.958.512   (2012)
Χρυσός και απαιτήσεις σε χρυσό 5.770.281.682 (2011)

5. ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ. ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
6.  ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΑΝ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ –ΚΑΜΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΛΠ..
7. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ –ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ, ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ???Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ??ΜΑ Η ΤΤΕ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΧΡΗΜΑ ΛΕΝΕ ,ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ??ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ/ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ??(ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΡΟΕΣ)
8.ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΦΥΓΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
9.   ΑΝΕΡΓΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ...
10. ΥΠΕΠΡΗΘΩΡΙΣΜΟΣ–ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΣΑΝΣΕΡ..
11. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ–ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΑΧ ΤΙ ΜΑΥΡΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ...
12. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ...ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΩΤΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ???ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ..ΕΣΥ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΕΣ???
13.ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑΤΙ??=ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ-ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΙΑΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ
14.ΒΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ???ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΑ 200 € ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΨΩΜΙ...(ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ-ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ!!!!)
15. ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΛΕΝΕ, ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΩ??ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΑΜΕ???
16. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ.
17. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ-ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝ
18.ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΑΝ ΤΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ..
19. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΣΕΣ ΜΕΙΝΑΝ..
20.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ..ΝΑΙ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ HOMO SAPIENS
21. ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ???ΚΑΙ ΜΕΤΑ ???
22. ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ..
23.ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
24. ΕΣΠΑ..ΑΠΛΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ
25. ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
26. ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ...(ΤΟΥΡΚΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ)

   Ακούμε κάποιους να λένε «είναι μία λύση»...ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ??? ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ???
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ???ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙ???

ΠΑΛΙ ΣΙΩΠΗ...

    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΕΞΩ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ CDS, ΑΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ, ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΥΝ!!!!!!
    Eπίσης κάποιοι λένε για «θυσίες» ΔΗΛΑΔΗ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ 2-3 ΓΕΝΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑ??? ΣΕ ΤΙ??ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ??
   Κάποιοι λένε πόσο χειρότερα??πολύ χειρότερα,θες παράδειγμα?? σκέψου την Κούβα..(ΕΜΠΑΡΓΚΟ VS DEFAULT)
Αν αυτό το λέτε καλύτερα εντάξει..
      Κάποιοι θα πούν είναι παραμύθια για μικρά παιδιά :
1) Στην Κύπρο ήταν παραμύθι??
2) Ο αποκλεισμός απο την ποσοτική χαλάρωση ήταν παραμύθι?
3) Η απαγόρευση αγοράς ελληνικών ομολόγων ηταν παραμύθι??
4) Η ενεργοποίηση του ELA για όλες τις τράπεζες ήταν παραμύθι??
5) Η φυγή 25 δις καταθέσεων ήταν παραμύθι??
6) Στην διαπραγματευση πρόσφατα που καμία χώρα δεν σε στηριξε ήταν παραμύθι??
7) Η απαγόρευση αγοράς εντόκων ήταν παραμύθι ?
8) Η φυγή ανθρώπινου δυναμικού με τις υφιστάμενες δύσκολες συνθήκες ήταν παραμύθι??
9) Νομίζεις οτι μετά θα έχεις κρατος πρόνοιας??κράτος δικαίου??περίθαλψη του φτωχού?πώς?με τί?
10) Οι μεγάλοι οικονομολόγοι μιλάνε ήδη για δημοψήφισμα «ευρώ ή δραχμή?» πετώντας το μπαλάκι πάλι σε σένα, γιατί απλά γνωρίζουν το μέγεθος του τέλους..Είναι παραμύθι??
11) Το γεγονός οτι όλοι η παγκόσμια οικονομία «γελάει» με τη χώρα σου και ασχολούνται με 10.700.000 άτομα σε σύνολο 7,23 δις πληθυσμού  και 243 χώρών φαίνεται παραμύθι??
12) Πιστεύεις οτι είναι μια κρισούλα και μετά απο 5 χρονάκια όλα θα φτίαξουν??οτι σε έχουν ανάγκη και θα δυσκολευτούν??
13) Ακόμα και αν το ευρωσύστημα καταρρεύσει, κάτι άλλο θα πάρει τη θέση του, εσύ θα είσαι μέσα??? Επίσης όσα ισχυρίζεσαι τα λές γιατί το έψαξες?? ‘η απλά είσαι άλλη μια φωνή διαμαρτυρίας έτσι για αλλαγή? 
Μάλλον εσύ είσαι το παιδί και πρέπει να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι πως λειτουργεί το σύστημα.
   Επίσης είναι ορθό, πρώτα να σκεφτόμαστε και μετά να επηρεάζουμε άλλους ανθρώπους και να δημιουργούμε ψεύτικες ελπίδες. Τα όσα λέγονται δημιουργόυν τάσεις και είναι πραγματικά επικίνδυνα.
Το να λές κάτι και να μην μπορείς να το υποστηρίξεις είναι αν μη τι άλλο ανεύθυνο και επικίνδυνο. Γιατί μετά, όταν έρθει το τέλος θα ψάχνουμε ευθύνες και θα στραφούμε ο ένας έναντια στον άλλο και τότε ο εθνικός διχασμός θα είναι και πάλι μια πραγματικότητα. Η δε χώρα θα γυρίσει πίσω δεκαετίες και όλα αυτά γιατί δεν ήξερες απλά νόμιζες. Ισως θα ήταν καλύτερα να μην μίλαγες και να άκουγες, να παρατηρούσες.
    Σίγουρα η κατάσταση θα επιφέρει και επιπτώσεις στο σύνολο της Ευρώπης,το θέμα όμως παραμένει, ποιος τελικά θα επιβιώσει.
Επίσης θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι σημαίνει «επιβίωση» για τον καθένα.

Τα συμπεράσματα όπως πάντα δικά σας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

Σχόλια

  1. ένα άρθρο για τους φίλους μου που πριν τις εκλογές έλεγαν "ας δοκιμάσουμε , τι χειρότερο μπορεί να γίνει ; Κι όμως φίλοι μου υπάρχει και χειρότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.