Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Η ΡΗΞΗ»   

                                                                              ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ
Μετά την ανάλυση για το ενδεχόμενο της πτώχευσης  και τις καταστροφικές της συνέπειες, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας .

   Ακούσαμε πρόσφατα,  απο τον υπουργό οικονομικών ατάκες όπως «ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΗΞΗ!!!!» επίσης απο τον υφυπουργό, σε γνωστό κανάλι να λέει «ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!!!!»(λες και είχε ποτέ...η χώρα μας  φίλους!!!)
Διπλωματία?άγνοια?παιχνίδι πίσω απο τις πλάτες μας? Κοροιδία, για να γυρίσει η χώρα στην εποχή της πέτρας και της μετανάστευσης μετα το 1945??Ο χρόνος και η ιστορία θα δείξει.
   Ας τα πάρουμε απο την αρχή:
Α)Χώρες που μας έχουν δανείσει και στο ενδεχόμενο default  ξέρετε τι θα πάρουν..
Β)Συνολικό χρέος 458 δις

 

Παρατηρούμε ότι όντως οι Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό. Θα το αφήσουν έτσι??(λίγο δύσκολο!!!)
   Όπως έχουμε ξαναπεί, η μηχανή της ΕΚΤ θα μπεί μπροστά, αν δεν βρούν άλλο τρόπο να τα πάρουν πίσω, και ή θα κόψουν χρήμα ή απλά θα διαγράψουν τις απαιτήσεις. Έτσι όμως θα δημιουργήσουν πληθωρισμό και συννθήκες ασφυξίας στις δικές τους οικονομίες και σοβαρή πιθανότητα αθέτησης πληρωμών των Τραπεζών τους.
   Επίσης, οι Τράπεζες τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά χρηματοδοτικά ανοίγματα, αρα έλλειψη ρευστότητας και λόγω του δεδαλώδους οικονομικού συστήματος, σοβαρούς συστημικούς κινδύνους.(swaps – μετατροπές - τιτλοποίηση πακέτων χρεών κλπ)


Εννοούμε και προβλήματα επιβίωσης καθώς και αδυναμία υπολογισμού του πιστωτικού κινδύνου&κινδύνου αγοράς.
   Η ΕΚΤ, κατέχει άμεσα ελληνικά ομόλογα αξίας 48 δισ. ευρώ.  Σύμφωνα με την RBC Capital Markets, οι εμπορικές τράπεζες ελέγχουν το 27% του ελληνικού κρατικού χρέους, οι διαχειριστές κεφαλαίων, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία και οι ξένες κεντρικές τράπεζες το 43%, η ΕΚΤ το 14% και το υπόλοιπο 16%, ελέγχεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.  Σύμφωνα με στοιχεία της Citigroup, οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέχουν ομόλογα αξίας 17,2 δισ. ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες 22 δισ. ευρώ και η Τράπεζα της Ελλάδας 5,1 δισ. ευρώ.
   Σίγουρα αν και φαίνονται μεγάλα τα ποσά, δεν είναι !!! Και ναί, θα βρεθεί τρόπος να τα καλύψουν. Απίστευτο?(ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008 –ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ LEHMAN-AIG-ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΡΙΣΗ ΚΛΠ.
   ΑΡΑΓΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑ????? ΑΠΛΑ, ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 1/10 ΚΑΙ .....ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ.. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ).
   Το θέμα είναι με τι αντίκτιπο και αν θα τους κοστίσει λιγότερο ή περισσότερο..Επίσης το θέμα είναι και θεωρητικό και πρακτικό.
   Η πτώχευση θα φέρει στο προσκήνιο και τα χρεή των άλλων χωρών και σιγά σιγά και οι άλλοι θα δυσκολεύονται(ponzi scheme για τους μυημένους), γιατί κανένα κόλπο δεν κρατάει, αν όλοι έστω και με χρονική υστέρηση, αρχίσουν να δυσκολεύονται...
   Σίγουρα το ευρώ  εμφανίζει πολλές αδυναμίες, και είναι δύσκολο όλοι να πάνε σε ένα άλλο νόμισμα τόσο γρήγορα.Αλλα ακόμα και αν  πάνε, ο κ.Σόρος που δίνει πιθανότητες 50/50, θα αγοράσει το νέο νόμισμα???ΌΧΙ ΒΈΒΑΙΑ,ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ  ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΟΥ ARBITRAGE
   Γιατί ?απλά, κανείς δεν θα το παίρνει σοβαρά και τότε θα δούμε σχέση  ευρώ/$ για γέλια...
   Το αντίτιμο σε όλη την Ευρώπη θα είναι συρρίκνωση τις οικονομίας, εθνικισμό, αβεβαιότητα, πληθωρισμό, διάσπαση του οικονομικού κύκλου, λιτότητα και άλλα ωραία.(ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ)
 

   Εστω (διάγραμμα πάνω) αν η Γερμανία δεν πάρει πίσω τα χρωστούμενα από Ισπανία, Πορτογαλία κλπ, θα πρέπει να ξεχάσει τα πλεονάσματα, το θετικό εμπορικό ισοζύγιο και την παροχή τους στην WALL STREET..
Για να δούμε το σύνολο του χρεόυς της ευρωζώνης και ας θαυμάσουμε.....
   Έστω ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πανικός κανείς να μην αγοράζει ευρωπαΪκο χρέος, αλλα μόνο η ΕΚΤ!!!!!(σίγουρα μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο η μή πτώχευση θα ήταν καλυτερη για όλους..)
   Έστω να μην αποπληρωθούν τα χρέη ή και άλλοι να πούνε δεν μπορούμε???? Τι θα γίνει με την παραγωγή??δεδομένου ασφυξίας?(το διάγραμμα αναφέρεται στην παραγωγη του 2008,φαντάσου μετα...) 

Δεδομένου οτι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και αποτελείται απο τους G20 (δηλαδή ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΙΑΠΩΝΙΑ-ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ και brics),της διατραπεζικής αγοράς που αλληλοκαλύπτονται όλες οι Τράπεζες, του χρεόυς των κρατών, την συστημικότητα των κρίσεων και την μετάδοση τους σε όλα τα φάσματα της οικονομίας , την μη ύπαρξη άλλης εναλλακτικής, έαν και εφόσον οι αυθεντίες δεν βρούν άλλη λυση, η γενιά μας θα βιώσει κρίση, που για να περιγραφτεί στο μέλλον θα πρέπει να βρούμε λέξη στο λεξικό που να περιγράφει το μέγεθος της.Δεδομένου ότι τα χρεή πλέον έχουν γίνει  μία μεγάλη τρύπα παγκοσμίως ,οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα έχει η  αδυναμία αποπληρωμής ή έστω η σκέψη και μόνο, δεν αφηνει περιθώρια. Γενικά, παρατηρείται το φαινόμενο της απομόνωσης χωρών ή χώρας αλλά όπως και το νερό δεν μπορείς να το συγκρατήσεις ή να προβλέψεις που θα πάει έτσι και το χρέος!!!(παράδειγμα subprime loans και ο GREENSPAN  ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ : «ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ» (ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!!!)
Η αναλυση θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και να αναλύει και ποιο εξιδεικευμένα θέματα χρηματαγοράς και κεφαλαίου, αλλά αυτά τα λίγα είναι αρκετά για να καταλάβουμε το μέγεθος για το τι διακυβεύεται..

"ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ"

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.