Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"CASE STUDY" - GREEK ECONOMY                                                                     
                                                                  ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ
     Όπως έχουμε ξαναπεί για να μπορείς να κρίνεις, πρέπει να κοιτάς τα του οίκου σου και μετά να μιλάς.
   Ακούμε συνέχεια για την ελληνική οικονομία για το  πόσο χάλια είναι και ότι χάνουμε την αξιοπρέπεια μας.Επίσης ότι εμείς δεν φτάιμε, πάντα κάποιοι άλλοι φτάινε, για το σημείο που έχουμε φτάσει.

Μα πραγματικά γνωρίζουμε πόσο άσχημα είμαστε ??

   Ποιά αξιοπρέπεια? Εσύ αν ήσουν Ιρλανδός θα σεβόσουν μια χώρα που εδώ και δεκαετίες δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα?? Θα δεχόσουν να πληρώνεις φόρους για κάτι που σου φαίνεται ανούσιο??? Θα δεχόσουν ένα λαό που ψηφίζει με κριτήριο το βόλεμα και μόνο??? Που δε δέχεται αξιολογήσεις, αξιοκρατία, τιμωρία και επίσης ξεχνάει εύκολα...
   Σίγουρα η ελληνική οικονομία έχει πολλές παθογένειες, για τις οποίες σίγουρα δεν φταίμε εμείς αλλά αφήσαμε τον εχθρό να μπεί στη πόλη απο πολύ παλία.
   Επίσης με το ενιαίο νόμισμα αν και όλοι γνωριζαν μυημένοι και μή ότι είναι «βαρύ» νόμισμα και δεν μας κάνει, το 2000 όλοι ζητωκραύγαζαν  «θα φάμε με χρυσά κουτάλια» και τώρα έρχεται ο λογαριασμός απο ένα «σύστημα» που συνέχεια ψάχνει αφορμές και ευκαιρίες για να σε εξαφανίσει..
   Η συμπεριφορά της «Ενωμένης Ευρώπης» μας θυμίζει την φράση που είχε πεί ο Υπουργός οικονομικών της Αμερικής στον Γάλλο πρωθυπουργό όταν επι Νίξον αιτήθηκε την μετατροπή των δολλαρίων σε χρυσό (σκληρό νόμισμα) και προφανώς ξέρετε τη πήρε.. «ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΜΙΣΜΑ($) ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»(ήτοι γύρνα πίσω με το χαρτί και μη μας εκνευρίζεις...)
Μετά το δολλάριο αποδεσμεύτηκε απο το κανόνα του χρυσού...
   Είναι λυπήρο, αλλα η αλήθεια είναι οτι κανένας δεν θα μας βοηθήσει, εξάλλου ποτέ δεν το έκαναν και ούτε θα το κάνουν.
Μέχρι να καταλάβουμε σαν Έλληνες ότι είμαστε προνομιούχοι και σαν λαός ζηλευτός, δημιουργοί των επιστημών, όντα με απίστευτη ιστορία και παράδοση, ικανοί για όλα,νικητές απεναντι και στις πιο αντίξοες συνθήκες, κόντρα σε κάθε λογική και δεν αποφασίσουμε να βάλουμε εμείς το τέλος και να κουνάμε εμείς το δάχτυλο θα είμαστε για πάντα καταδικασμένοι στην μιζέρια και αποκλεισμένοι απο αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει απο πολύ παλία.(θυμίζουμε, λαοί όπως «οι Κέλτες» τώρα είναι αφεντικά..)

Για να δούμε τώρα την κατάσταση που είμαστε και ας αναρωτηθουμε...(Στην ανάλυση θα πάρουμε μόνο τα βασικά μεγέθη)1)   ΑΕΠ

$267.1 billion (2013 est.)
country comparison to the world: 51


$23,600 (2013 est.)

Δεν το λές και άσχημο..Παράγεις 267 δις και ανα κεφάλι 23.600 και πάλι δεν σου φτάνουν...Προτιμάς να τα δίνεις σε τοκοχρεωλύσια .Αρα έχεις παραγωγή αλλά δεν ξέρεις να την διαχειριστείς,δεν πειράζει θα το κάνουν οι άλλοι για σένα.

2)  Αποταμιεύσεις
12.2% of GDP (2013 est.)
country comparison to the world: 127

Που τα χάλας ,πάντως σε επενδύσεις αποκλείεται..
3)  ΔΑΠΑΝΕΣ (ΚΛΕΙΔΙ 1)


household consumption: 72.7%
government consumption: 17.4%
investment in fixed capital: 12.3%
investment in inventories: 0.9%
exports of goods and services: 28.4%
imports of goods and services: -31.7%

Αυτά που λέγαμε πιο πάνω..Δείτε τις εξαγωγές 28,4%/72,7%, Επενδύσεις 0,9% (I rest my case..)


4)   ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


agriculture: 3.5%
industry: 16%
services: 80.5% (2013 est.)

To παραμύθι οτι είμαστε αγροτική οικονομία...Ναί σε αποδόμησαν και σε κάναν να τα εισάγεις...(οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα)

5) «ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» (ΚΛΕΙΔΙ 2)


tourism, food and tobacco processing, textiles, chemicals, metal products; mining, petroleum

Μα είναι αυτό βιομηχανία???Απο την εποχή του Ricardo και τη θεωρία του συγκριτικού πλεονεκτήματος,όλες οι χώρες σχεδόν μπορούν να παράγουν τα πάντα..(Γιατί δέχεσαι να πάρεις ΒMW-MERCEDES και δεν τα παράγεις εσύ???)
Τι ακριβώς δεν έχεις???
Τουρισμός???άλλο παραμύθι...Έρχονται με 200 € και αφήνουν και κέρδος???ας σοβαρευτούμε..Γιατί πουλάς τις ξενοδοχειακές σου μονάδες??δεν μπορείς να τα διαχειριστείς εσύ???Γιατί δεν κάνεις εργοστάσια???Γιατί δεν παράγεις τα όπλα σου???


-3.5% (2013 est.)
country comparison to the world: 186

Σε σύνολο 202 χωρών 186η και ανάπτυξη -3,5% ,μα είναι δυνατόν??Ξαναρωτάμε τι σου λέιπει???


6)  ΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ


27.9% (2013 est.)
country comparison to the world: 177
24.3% (2012 est.)20% (2009 est.)


30% Ανεργία??η Βουλγαρία έχει μικρότερη..
20% κάτω απο το όριο της φτώχιας και ακόμα δεν βγήκαμε έξω..
(Η ανεργια ,ναι, προφανώς είναι μεγαλύτερη!!!)

7) Φόροι

43.7% of GDP (2013 est.)
country comparison to the world: 23

Το 50% του ΑΕΠ πάει σε φόρους και το κράτος δεν έχει για το «ρεύμα».Φαντάσου να φορολογούσαν και το Κεφάλαιο...(Παγκόσμιο ελληνικό επίτευγμα!!!!!)

8) Εισαγωγές-Εξαγωγές (ΚΛΕΙΔΙ 3)


$30.39 billion (2013 est.)
country comparison to the world: 65
$28.31 billion (2012 est.)food and beverages, manufactured goods, petroleum products, chemicals, textilesTurkey 11.6%, Italy 9.9%, Germany 6.5%, Bulgaria 4.9% (2013 est.)$50.58 billion (2013 est.)
country comparison to the world: 56
$53.53 billion (2012 est.)machinery, transport equipment, fuels, chemicalsRussia 13.8%, Germany 9.5%, Italy 7.9%, Iraq 7.8%, Netherlands 4.7%, France 4.5%, China 4.5% (2013 est.)

Εξάγεις 30 δις και εισάγεις 51 δις !!!! (ΓΕΡΜΑΝΙΑ 9,5%-εσύ τους έχεις ανάγκη και όχι το αντίστροφο!!!)
Για να μειώσεις την διαφορά και πιστέψτε μας θα δείτε άλλη συμπεριφορά...


9) ΧΡΕΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΚΛΕΙΔΙ 4)


$568.7 billion (30 September 2013 est.)
country comparison to the world: 25
$577.2 billion (2012)

AEΠ/ΧΡΕΟΣ =267 ΔΙΣ/568 ΔΙΣ (είναι απλά ασύλληπτο!!)
25η ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!(10.700.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν 568 ΔΙΣ!!!!  ΣΕ ΤΙ??? ΚΑΙ 20% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ..
ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΗ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ..
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ...(UNLESS THERE IS AN ACT OF GOD.)

Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε και άλλους τομείς, θεωρούμε όμως ότι αυτά τα λίγα μας δείχνουν την πραγματικότητα και μπορούμε να έχουμε μια πρώτη ματιά για την θέση μας..
Γι αυτό γελάνε μαζί μας, γι αυτό σου κουνάνε το δάχτυλο, απορούν και οι ίδιοι πως γίνεται αυτό??? Είναι ασύλληπτο πραγματικά το γεγονός, οτι πετύχανε να κάνουν μια ολόκληρη χώρα να πιστευει οτί η μόνο λύση είναι ο δανεισμός και ότι δεν μπορεί να παράγει τίποτα..
Δεν σχολιάζουμε άλλο τα συμπεράσματα όπως πάντα δικά σας..
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.