Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει η ΔΕΗ!!!


Ας πάμε να ξεδιπλώσουμε λιγάκι το κουβάρι λοιπόν, "οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι χρεώσεις που εγκρίνονται από την Πολιτεία και εφαρμόζονται σε όλους τους πελάτες που κάνουν χρήση του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος, ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει.
Πιο αναλυτικά:
Στη χρέωση για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η/Ε : Η χρέωση αυτή καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του Δικτύου Μεταφοράς (Σύστημα Μεταφοράς) που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια σε Υψηλή Τάση μέσω των πυλώνων από τα εργοστάσια παραγωγής στους Υποσταθμούς των αστικών περιοχών, ώστε στη συνέχεια μέσω του Δικτύου Διανομής υπό μέση και χαμηλή τάση να φθάσει η ενέργεια στους τελικούς καταναλωτές της χώρας.
Στη χρέωση για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Η/Ε: Η χρέωση αυτή καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής, Μέσης και Χαμηλής Τάσης."
Προσοχή: Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ.
Πιο απλά: Υποθέτουμε ότι έχεις ένα γραφείο μπορείς να χρεώσεις όσο θέλεις την υπηρεσία που προσφέρεις. Σκέφτεσαι και βγάζεις ένα κοστολόγιο και λες έχω, Ενοίκιο, Νερό, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Θέρμανση, ο χρόνος σου κ.λπ.
Σε πολλά από αυτά μπορείς να αποφασίσεις εσύ πόσο θα τα χρεώσεις την υπηρεσία γιατί εξαρτώνται από εσένα, π.χ. μπορεί να θέλεις να δουλεύεις μέσα στο κρύο και να μην ανοίγεις την θέρμανση.
Έρχεται το κράτος λοιπόν και σου λέει "το ενοίκιο που δεν εξαρτάται από σένα (ως ένα βαθμό)" θα το χρεώνεις με τη τιμή που θα σου πω εγώ" ... και βγάζει μια τιμή με βάση την τιμή του ενοικίου στην αγορά.
Αυτό λοιπόν δεν είναι ΦΟΡΟΣ ... είναι όπως λέει και το όνομα "ελεγχόμενη χρέωση", δηλαδή έχει λόγο το κράτος στο πόσο θα χρεώσει η επιχείρηση για ένα μέρος της υπηρεσίας ή του προϊόντος του. Και τελικά διαπιστώνεις ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις αφορούν την μεταφορά και διανομή της ενέργειας που κατανάλωσες, τις ΥΚΕ δηλαδή, την επιδότηση στην τιμή που έχουν οι κάτοικοι των μη διασυνδεδεμένων νήσων και την επιδότηση των πολυτέκνων και των άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, το τέλος ΑΠΕ για να πληρώνονται οι παραγωγοί ΑΠΕ, μεγαλύτερη τιμή της kWh από την κατανάλωση.
Αν πάλι θέλεις να μπείς στο νυχτερινό τιμολόγιο εκεί να δείς τώρα τι γίνεται...το θέατρο του παραλόγου:
Στην περίπτωση που επιθυμείτε μετρητή με χρονοχρέωση, απαιτείται να επισκεφθείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας έναν λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υποβάλετε σχετική αίτηση. Ως εδώ λέμε σχετικά καλά, διότι η αίτηση θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και ηλεκτρονικά μιας και τα στοιχεία του ΑΦΜ και της αστυνομικής ταυτότητας αλλά και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία χρειάζεται η υπηρεσία της ΔΕΗ τα έχει ήδη!!!
Όμως η συμμετοχή στις δαπάνες για την εγκατάσταση μετρητή με χρονοχρέωση ανέρχεται σε 34,00 € συν ΦΠΑ, που σημαίνει θα πληρώσουμε κι από πάνω λες και δεν μπορεί να παρέχεται δωρεάν.
Σε άλλη περίπτωση;;; Ποιά είναι δηλαδή η άλλη περίπτωση δεν θα έπρεπε να αναφέρεται στο σύστημα ώστε να ξέρουμε και να επιλέξουμε;;
Εφόσον αναφέρεται η περίπτωση του μετρητή με χρονοχρέωση "στήνεται" το παραπάνω σκηνικό...
Και επειδή έχουμε πληρώσει πολλές φορές φουσκωμένους λογαριασμούς με νόμους που είτε έχουν καταργηθεί είτε όχι, που όσο και να υπάρχει λογική είναι ανεξήγητο το ποσό του λογαριασμού διότι καλείται ο κάθε ένας πολίτης να πληρώσει ορισμένες φορές μεγαλύτερο ποσό από "Ρυθμιζόμενες χρεώσεις" παρά με την κατανάλωση του ρεύματος του!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.