Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι τέσσερις αντί-ελευθερίες του Μάαστριχτ και το γκροτέσκο της Ε.Ε.


Και βρεθήκαμε μέσω μιας γκροτέσκας άσκησης παραποίησης της οικονομικής πραγματικότητας και βρισκόμαστε για άλλη μια φορά, ενώπιον μιας μεγάλης προσπάθειας επέμβασης της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι από το γερμανικό προτεκτοράτο. Και η πολιτική που ακολουθήθηκε στο πλαίσιο της μετά-Μάαστριχτ Ευρώπης ήταν κοινή για όλα τα κράτη - μέλη και καθοριζόταν από τις ανάγκες και τα συμφέροντα του γερμανικογαλλικού κέντρου. Συνεπώς, το Ευρωπαϊκό κεφάλαιο προχώρησε με άνεση, με την Ενιαία Αγορά σε μια οικονομική ενοποίηση του νέο-φιλελεύθερου πάντα χαρακτήρα και εμφανίστηκε η κοινοτική προπαγάνδα που μόνο ενοποίηση λαών δεν σήμαινε αλλά τελικά, την ενοποίηση των αγορών. Και η εθνική οικονομία κατέρρευσε και μετονομάστηκε, δίχως να αντικατασταθεί με μία κοινοτική κοινωνικοοικονομική πολιτική.
Η τότε ελληνική πολιτική ελίτ  με βεβιασμένο τρόπο έδωσε την συγκατάθεση της σε ένα θέμα κρίσιμο για την ελληνική οικονομία και για την επιβίωση της χώρας χωρίς φυσικά να τηρηθούν τα προσχήματα ενός διαλόγου αλλά με συνθήκες τέτοιες και περιορισμούς δίχως αμφισβήτηση και αντίδραση για την συνθήκη,  περιορίστηκαν απλά με επιφυλάξεις κατά της διαδικασίας. 
Οι εκσυγχρονιστές "αριστεροί" και "δεξιοί" δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό επί της τότε διαδικασίας;
Πρέπει δηλαδή ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά να αρμενίζουμε;....
Και ακολουθήσαμε την τακτική της Ιρλανδίας, μιας κι αυτοί τα ίδια κάνανε ας τα κάνουμε κι εμείς.
Και στην σημερινή εποχή ζούμε τον "ουτοπικό" σχεδιασμό του Μάαστριχτ με τις εντελώς ασύμβατες τέσσερις ελευθερίες του θεμελιακού νόμου της Ε.Ε. που θεσπίστηκε από τη συνθήκη. Και μιας και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι οι γκροτέσκοι πίνακες του Seth Alverson συμπεραίνουμε ότι η αποστολή μιας ριζοσπαστικής αριστεράς είναι η αντισυστημική αριστερά και όχι το δίλημμα "ουτοπική" ή νεοφιλελεύθερη συνθήκη και στην υποταγή μιας διεθνοποιημένης αγοράς που εκφράζεται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν τελικά δεν υιοθετηθεί από τους λαούς η διαδικασία μιας αυτοδύναμης και ανατρεπτικής ανάπτυξης  παραμερίζοντας τις ντόπιες ελίτ που έχουν ενσωματώσει τις χώρες τους στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς, η γνωστή πλέον νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση θα υπάρχει και στο μέλλον. Με τις έντονες συγκρούσεις της κοινής νομισματικής πολιτικής των κρατών-μελών και τη μαζική κατανάλωση και την εφαρμογή σε ένα νέο για τα δεδομένα τύπο,  που στηρίζεται στα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα, του Βορρά και του Νότου της Ευρώπης μας καταδικάζουν σε μισθούς και συντάξεις επιβίωσης και σε στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες.  
Και παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος που υπάρχει θα επιφέρει το νέο παγκόσμιο μοντέλο ανάπτυξης των ελίτ χωρών εξασφαλίζοντας τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για κάθε χώρα παίζοντας ένα παιχνίδι όπου το κέρδος της μίας θα είναι η ζημιά μιας άλλης.
Είναι η σύγχρονη παγκόσμια οικονομική τραγωδία...

*Γκροτέσκο: χονδροειδές, είναι η γελοιογραφική υπερβολή για να τονιστεί το κακό και το άσχημο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.