Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από πλοίο που βουλιάζει, ό,τι αρπάξεις κέρδος είναι

Από τη Νούλα Χρυσοχοϊδου

Η αποκάλυψη (όχι του Ιωάννη..) που έγινε, ήταν ένα ισχυρό σοκ για όλους μας. Το Υπουργείο Οικονομικών μας ενημέρωσε ότι έχει εξαντλήσει ήδη το όριο των 15 δισ. ευρώ για την έκδοση των εντόκων γραμματίων...μπλοκάρει όμως πολιτικά τα ληγμένα κατά τον Μάρτιο ομόλογα.
Βέβαια οι τράπεζες για να πάρουν τα έντοκα γραμμάτια χρεάζονται ρευστό καθώς θα πρέπει να έχει καλυφθεί και το όριο που θέτει η τρόικα.

Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι.:
α) Η δυνατότητα έκδοσης των εντόκων γραμματίων έχει ήδη καλυφθεί, και
β) Θα πρέπει να βρεθούν οι ενδιαφερόμενοι δανειστές-αγοραστές του ελληνικού δημοσίου

Η αυτοδύναμη ή όχι νέα κυβέρνηση καλείται να ελέγξει εαν τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να αγοράσουν τα έντοκα γραμμάτια, δεδομένου ότι η επίσημη αναγγελία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ήταν περί της διακοπής της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών εάν η χώρα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, δηλαδή εάν η νέα κυβέρνηση δεν δεσμευτεί....
Γνωστό είναι όμως ότι στις 28 Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, που κατά συνέπεια είτε θα πρέπει να δοθεί παράταση  στην αξιολόγηση (κάτι που δεν μας συμφέρει) είτε οι τράπεζες να έχουν καλύψει την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να αγοράσουν τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου.
Το μόνο σίγουρο είναι, περί της παράτασης της αξιολόγησης, ότι δεν θα πρέπει να αιτηθεί το κράτος κάτι τέτοιο διότι όσο περισσότερο καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης τόσο αυξανόμενες θα είναι οι ταμειακές ανάγκες αλλά και η μη εκπλήρωση των κρατικών υποχρεώσεων απέναντι στους πολίτες του. Έτσι αποτέλεσμα όλων αυτών θα έχει η ανατροπή της "ανάκαμψης" και η έλλειψη της ήδη υπάρχουσας "σταθερότητας" της ελληνικής οικονομίας.

Και εμείς είμαστε σίγουροι ότι οι "αγορές" μάλλον κάτι ξέρουν απο αρχαιοελληνικές παροιμίες γι΄αυτό και.... "Από καταδυομένης νηός ό,τι αν λάβης κέρδος".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.