Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επάγγελμα; Πολιτικός

Απο τη Νούλα Χρυσοχοϊδου

Η Ιφιγένεια ώς ιέρεια της Αρτέμιδας είχε ως αποστολή να θυσιάζει όποιο ξένο έφθανε στην χώρα.
Μια παρόμοια κατάσταση συμβαίνει σήμερα στις υποψηφιότητες των κομμάτων.... Άνθρωποι απο τους υπάρχοντες πολιτικούς χώρους αλλά και άνθρωποι άγνωστοι, καθημερινοί, επαγγελματίες και ανεπάγγελτοι προβάρουν ήδη την φορεσιά του πολιτευτή! 
 Επάγγελμα(;) Πολιτικός.Έχει γίνει το must της εποχής μας. 

Απο την μία πλευρά, νέοι άνθρωποι κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην πολιτική, πρόσωπα άφθαρτα, επιστήμονες, έξυπνοι, παραγωγικοί, επαναστάτες και .... άνεργοι.. φλερτάρουν με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
Απο την άλλη πλευρά, άλλοι παλιοί πολιτικοί, άλλοι γνώστες, μερικές φορές διπλωμάτες και άλλες φορές αλαζόνες, άλλοτε κοντόφθαλμοι, και άλλοτε φοβισμένοι δίνουν το παρόν ΚΑΙ σ΄αυτές τις εκλογές.
Και ο λαός(;) Αναρωτιέται. Ποιόν θα ψηφίσουμε(;) Γιατί να σας ψηφίσουμε(;) Τι δεν μας δώσατε πρίν που θα μας δώσετε τώρα(;) 
 Προσέξτε πολιτευτές και υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων διότι η ιστορία μας δίδαξε και μας διδάσκει ακόμα. Όταν ο Αγαμέμνονας  προκάλεσε την οργή της Θεάς Αρτέμιδας τότε ρώτησαν τον μάντη Κάλχα τι έπρεπε να κάνουν κι εκείνος απάντησε ότι η οργή της θεάς θα έφευγε μόνο αν ο Αγαμέμνων θυσίαζε τη θυγατέρα του, την Ιφιγένεια.  Στην αρχή μπορεί ο Αγαμέμνων να αρνήθηκε να το πράξει, αλλά πιέσθηκε από τον Μενέλεο και τον Οδυσσέα και με δόλο την παρέδωσε στον Κάλχα για να τη θυσιάσει στην Άρτεμις.  Και η αποστολή της Ιφιγένειας αφού γλιτωσε απο την θυσία ήταν να θυσιάζει όποιο ξένο έφθανε στη χώρα....
Συνεπώς, ρισκάρετε να πέσετε στην παγίδα του τότε Αγαμέμνονα και του νυν "Προέδρου" του κάθε κόμματος τώρα και να γίνεται μια άλλη Ιφιγένεια.... 
Καλή σας επιτυχία κυρίες και κύριοι, και το νού σας στις σύγχρονες Ιφιγένειες....
Κοινώς : Δεν τον ήξερε κανκανας...Δεν έφκιανε καν τίποτα... Δούλευε στον φούρλα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.