Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκλογές 2015: Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούνΣε λίγες ώρες οι Έλληνες μονομάχοι Βουλευτές θα παρελάσουν από την προεκλογική εξέδρα πρίν την μονομαχία και ως άλλοι Ρωμαίοι θα προσφωνήσουν τον ιστορικό χαιρετισμό: "Ave Caesar, morituri te salutant" (Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν), και απο την άλλη πλευρά οι πολίτες θα αποφασίσουν την μοίρα τους, την ελευθερία τους ή τελικά θα τους ρίξουν στα λιοντάρια........

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Αυτοδύναμη κυριαρχία ή όχι (;).
Κι όμως η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος μπορεί να εξασφαλιστεί και με το ποσοστό των 33% ώστε να καταφέρει να αποσπάσει 152 έδρες. Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί με βάση το άθροισμα των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής. Αν συγκρίνουμε όμως με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές τον Μάιο του 2012, τα εκτός Βουλής κόμματα είχαν συγκεντρώσει το καθόλου απαρατήρητο ποσοστό των 19,02%. Επομένως, δύο είναι οι καθοριστικοί παράγοντες αυτοδυναμίας: 

α) Το ποσοστό του πρώτου κόμματος, και
β) Πόσα κόμματα δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το όριο του 3% ώστε να μπουν στην Βουλή.
Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα κόμματα μείνουν εκτός Βουλής και φυσικά να έχουν το μεγαλύτερο άθροισμα της δύναμής τους, τόσο περισσότερο θα χαμηλώνει ο πήχης για να κερδίσει ο νικητής την πλειοψηφία των 151 Βουλευτών. Από την άλλη πλευρά αν τα εκτός Βουλής κόμματα κινηθούν στο 6% περίπου (βλέπε:επαναληπτικές εκλογές 2012), τότε το πρώτο κόμμα μπορεί με ποσοστό 33% και με μόλις 138 έδρες ναι μεν να κερδίσει τις εκλογές αλλά είτε να προσπαθήσει να σχηματίσει Κυβέρνηση-Συγκυβέρνηση είτε να προσφύγουμε ξανά στις κάλπες!!!
Ειδικότερα, για να υπολογίσουμε τον αριθμό των εδρών που παίρνει κάθε κόμμα θα το πολλαπλασιάσουμε (το ποσοστό του κόμματος) με το 250. Έπειτα θα διαιρέσουμε το γινόμενο με το συνολικό ποσοστό όλων των κομμάτων που έχουν πάρει ποσοστό 3%. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει μας δίνει τις έδρες. 
Εδώ,προσοχή: Ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι στις έδρες του πρώτου κόμματος προστίθενται και οι 50 έδρες, μπόνους!!! Και εδώ είναι όλη η ιστορία της μονομαχίας μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων

Τα ποσοστά αυτοδυναμίας των εξω-κοινοβουλευτικών κομμάτων αντιστοιχούν στα εξής ποσοστά αυτοδυναμίας:

Το 5% αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 38,5%
Το 7% αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 38%
Το 8% αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 37,2%
Το 8,5% - 9,5% αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 37%
Το 10% - 10,5% αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 36,5%
Το 11% αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 36,2%
Το 12% αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 35,6%
Το 13% αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 35,2%
Το 14% αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 34,8% , και
Τέλος, το 15% στα εξω-κοινοβουλευτικά κόμματα αντιστοιχεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας 34,4%.

Και από το πρωί της Κυριακής έως το κλείσιμο της κάλπης και την εμφάνιση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων, οι Υποψήφιοι Βουλευτές όλων των κομμάτων θα μάχονται ως μελλοθάνατοι!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.