Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ώρα μηδέν....Eurogroup, Προϋπολογισμός και Ρωμανός

Και οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις τρέχουν και μαζί μ΄αυτές τρέχουν και οι διαδηλωτές για τα δικαιώματα του Ρωμανού.....Την ώρα που στην Ευρωζώνη δίδεται μια προθεσμία έξι ημερών, δηλαδή έως τις 14 Δεκεμβρίου, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, αν τελικά θα πάρει εξαμηνιαία παράταση το μνημόνιο για την χώρα μας. Το ΔΝΤ ανικανοποίητο....το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης δέχεται ασφυκτικές πιέσεις.

Και εστάλει το περιβόητο απαντητικό e-mail της Κυβέρνησης για τις διευκρινήσεις και δεσμεύσεις που ζητά η τρόικα, ανυποχώρητοι εμείς..... Κι εμείς ασχολούμαστε αν τελικά θα περάσει η τροπολογία και θα διευθετηθεί το θέμα με το δικαίωμα του κ. Ρωμανού στην εκπαίδευση....που φυσικά δεν τίθεται θέμα για το δικαίωμα αυτο!!!!
Και το επικρατέστερο σενάριο της εξάμηνης παράτασης όλο και πιο σίγουρο...και όλα αυτά για να μην έχουμε έντονες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα λόγω των προεδρικών εκλογών. Τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα, δεδομένου ότι υπάρχει έντονη εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Κάτι που φυσικά δεν νομίζω να ρισκάρει η Κυβέρνηση να τα περάσει με ψήφισμα απο την Βουλή.
Και χθές τα μεσάνυχτα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2015 με 155 Βουλευτές να υπερψηφίζουν έναν προϋπολογισμό που φυσικά έρχεται να αποτελειώσει την ήδη διαλυμένη κοινωνία και να καταργήσει και τα τελευταία ίχνη του ελληνικού κράτους.
Η αναμονή μεγάλη καθώς οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις σήμερα έχουν την τιμητική τους όπου στις Βρυξέλλες αναμένεται να κλειδώσει το περιβόητο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης και να πείσουμε το ΔΝΤ να υποχωρήσει με επικεφαλή του Ευρωπαϊκού Τομέα τον κ.Πόουλ Τόμσεν που δεν φαίνεται διατεθειμένος........ Η Κυβέρνηση αναμένει ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα περίπου 1,7 δισ ευρώ ώστε να υπάρξει πλεόνασμα της τάξεως του 3% το 2015.Και η προσπάθεια συνεχίζετε ώστε με τα χαμηλά επιτόκια που έχει δανεισθεί η χώρα μας να μετατραπούν απο κυμαινόμενα σε σταθερά.
Εφόσον τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις και λάβουμε τις δόσεις τότε θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης και η Ελλάδα θα μπεί σε ένα προληπτικό πρόγραμμα. Το σίγουρο είναι οτι ο κ. Τομσεν δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει και ζητά αλλαγές στο ΦΠΑ και στο ασφαλιστικό ώστε να μπορέσει να καλύψει το δημοσιονομικό κενό για το 2015. Αν τελικά δεν μπορέσουμε να έρθουμε σε συμφωνία θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα διότι οι αλλαγές και μόνο στο ΦΠΑ θα δημιουργήσουν προβλήματα στον τομέα της εστίασης και γενικότερα στον κλάδο του τουρισμού. Καθώς απο 6,5% το ΦΠΑ θα εκτοξευθεί στο 13% και ναι μεν η εφαρμογή του μέτρου θα φέρει έσοδα στο Δημόσιο περίπου 300 εκατ. ευρώ αλλά το αποτέλεσμα δε θα είναι η μείωση του ΑΕΠ και αυτό αντιστοιχεί σε απώλειες περίπου 3,8 δισ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθούμε ότι η έως τώρα προσαρμογή του ΦΠΑ είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των επισκεπτών στην Ελλάδα και την αύξηση των εσόδων με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση στο γ΄τρίμηνο του 2014 για πρώτη φορά μετά από την αρχή της οικονομικής κρίσης του 2008.

Το συμπέρασμα είναι ένα.....Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν.


(δήλωση του πρωθυπουργού Τρικούπη, το 1889, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.