Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έλληνες ή Ξένοι - Προδότες ή ΔοσίλογοιΕίναι πλέον γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο αβεβαιότητας ύστερα απο τη χθεσινή μάχη με την μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να εκτοξευθούν τα ελληνικά ομόλογα και οι επενδυτές να δείξουν τις προθέσεις τους σε περίπτωση που αλλάξει η "σταθερότητα" του κράτους και ανατραπούν τα σχέδια τους.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών πριν την λήξη της χθεσινής ψηφοφορίας υποχώρησε κατά 11,3% και τα spreads εκτινάχθηκαν στο 9,3%. Πιο αναλυτικά: Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου εκτοξεύτηκε στο 12,3%, ενώ η αντίστοιχη απόδοση του 5ετούς έφθασε στο 10,6% και του 10ετούς στο 9,5%. Οι χρηματιστές αναφέρουν οτι θα συνεχιστούν οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα τις επόμενες ημέρες και ελπίζουν ότι κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να διατηρηθεί η αγοραστική ισορροπία....
Ο καπνός που σχηματίζεται πάνω απο την ελληνική βουλή προσδίδει μεγάλες πολιτικές ανατροπές, καθώς η JP Morgan εκτιμά ότι η πιθανότητα να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές είναι κάτω του 50%. Εφόσον εξελιχθούν οι εκλογές προς αυτήν την κατεύθυνση τότε υπάρχει μεγάλος φόβος των αγορών ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε έξοδο από την Ε.Ε. Από την άλλη, εαν προκύψει εκλογική νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), οι αναλυτές του ίδιου οίκου πιθανολογούν σε νέες πιο δύσκολες αλλά και πιο μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με τις αγορές όπου θα αντιδράσουν αρνητικά βγάζοντας στην φόρα τις ολέθριες συνέπειες του αποτελέσματος αυτού. Ταυτόχρονα θα ακολουθηθεί μια σκληρή οικονομική γραμμή, με διαφωνίες των αγορών και το σχοινί θα τεντώσει μέχρι να φανούν τα όρια και των δύο πλευρών!!
Ο πόλεμος όλων αυτών έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει και τα κανόνια πήρανε φωτιά...Ο πανικός στις αγορές αλλά και στην ελληνική κοινωνία που δημιουργείται τις τελευταίες ώρες δεν είναι τίποτα άλλο απο τον φόβο και την αμφισβήτηση των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης. Αυτό μας προβλημάτιζε αλλά θα πρέπει να μας προβληματίζει ακόμα περισσότερο, καθώς οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν και να εκλέξουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση...

Όποιο και να είναι τελικα το αποτέλεσμα το σίγουρο είναι ένα:

Είναι Έλληνες ή είναι Ξένοι(;) 
Είναι προδότες ή είναι δοσίλογοι (;)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.