Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυριανές οικονομικές εφημερίδες....Ένα όνειρο και ένας εφιάλτης.

Και οι φυλλάδες έχουν κρεμαστεί στα περίπτερα....

Παγκόσμιο ρίγος, ανατριχίλα, μάτια βουρκωμένα...!!! Η αβεβαιότητα επέστρεψε ξανά και όλοι νιώθουμε ότι οι μέρες του 2011 επέστρεψαν ως θριαμβευτές. Ο λαός μας, πίστεψε σε ανάκαμψη της οικονομίας, πίστεψε ότι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί, μα έχασε, έχασε τα πάντα. Και το κούρεμα του χρέους εμφανίστηκε ξανά,.....κι ένα ρίγος περνάει από το κορμί μας, ο κόσμος τρέχει, πόρτες-παράθυρα κλείνουν, τηλεοράσεις ανοίγουν και η απόλυτη σιωπή.......Και μετά την οικονομική κρίση, εμφανίστηκε η πολιτική κρίση, αυτή κι αν είναι χειρότερη! Η χώρα στο έλεος.....και ήταν ένα κακό όνειρο!!!
Κι όμως δεν τελείωσε ακόμα. Και ξαφνικά το νέο έσκασε, σαν μια άλλη ατομική βόμβα : Δεν έχει συμφωνηθεί το πλαίσιο για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας προσφυγής στις αγορές λίγο πριν την λήξη της χρηματοδοτικής βοήθειας μας από την Ε.Ε.
Η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, είναι έτοιμη να πέσει στο κενό. Η Ελλάδα αποσταθεροποιείται. Η Τρόικα πιέζει, πιέζει μια χώρα, την Ελλάδα, τους πολίτες της, σηκώνει το δάχτυλο δείχνοντας μας ότι ανεξαρτήτως διαφοροποίησης του πολιτικού συστήματος της χώρας οι πιστωτές θα λάβουν όλα τα συμφωνημένα. Η Τρόικα έχει εκτιμήσει ότι το δημοσιονομικό κενό στη χώρα μας αγγίζει τα 2,6 δισ. ευρώ, ζητά άμεσα τη λήψη μέτρων για περικοπές συντάξεων και την αύξηση των φόρων. Από την άλλη η Κυβέρνηση δεν συμφωνεί για το δημοσιονομικό κενό και διαπραγματεύεται τα μέτρα που θα συναποφασίσουν να περιλαμβάνουν την αύξηση των εσόδων του Φ.Π.Α αλλά και την απορρόφηση εσόδων από την κοινωνική ασφάλιση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εγγυάται ότι αν εκτελεστούν και δεν αποδώσουν τα προβλεπόμενα έσοδα, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015, τότε θα υπάρξουν παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ.
Και εδώ βλέπουμε τους δανειστές μας να παίζουν με την υπομονή του κράτους μας, η κοινωνία παράγει μίσος, φθόνο και διχόνοια και ένας ολόκληρος λαός ασχολείται με το προσωπικό συμφέρον του.
Αν αποτύχουμε στο παραπάνω σενάριο(χωρίς να ξέρουμε τι δόθηκε κάτω από το τραπέζι) τότε η χώρα μας θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην οικονομική ύφεση και θα χτυπηθεί η όποια πολιτική σταθερότητα υπάρχει μέχρι σήμερα.
Ποιά ανάπτυξη; Ανάπτυξη δεν είναι ο τουρισμός, δεν είναι η εποχιακή έξοδος στην αγορά λόγω γιορτών, αλλά όταν θα ανοίξει μια επιχείρηση και θα προσλάβει πέντε, δέκα υπαλλήλους...Αυτό ειναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!
Ποιό είναι λοιπόν το όνειρο και ποιός ο εφιάλτης;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.