Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη...αλλιώτικο απο τ΄αλλα!!!


Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Πόσα θα ήθελα να σου πω σ΄αυτήν την λευκή σελίδα!
Βλέπεις όταν θα 'ρθεις στην χώρα μoυ, σ΄αυτήν την χώρα με τον καταγάλανο ουρανό και τις μπλε θάλασσες θα καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στην ιστορική Ελλάδα. Πανέμορφες παραλίες, λίμνες και ποτάμια, καταπράσινα βουνά και ηφαίστεια.....Την γνώρισες, την ξέρεις, το όνομα της, την ιστορία της....Όλη η γη σε μία χώρα....


Θα ήθελα να σου πω, πως μην φοβηθείς να μπεις από τις καμινάδες των σπιτιών φέτος, γιατί δεν θα είναι αναμμένες. Δεν θα υπάρχουν κουλουράκια στο τραπέζι να σε περιμένουν. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν θα είναι αναμμένα, θα είναι παλιά, ξεβαμμένα από τον χρόνο και οι κάλτσες τρύπιες και φθαρμένες. Τα γράμματα που θα λάβεις θα είναι πολλά....όχι δεν θα είναι μόνο από παιδιά αλλά κι από μεγάλους. Θα σου λένε πόσο δύσκολα ζουν, πόσο προσεύχονται και πόσο παρακαλούν!Η χώρα μου βασανίζεται, πνίγεται, την χτυπούν.....παλεύει μέσα στα κύματα, κοίτα την!!!! Σηκώνει το χέρι της, παρακαλά(;)!!! Στοπ!!! Όχι δεν είναι αυτή η χώρα μου δεν είναι αυτοί οι πολίτες της... 
Τι θα μπορούσα να σου ζητήσω να μου φέρεις(;)
Θέλω πίσω την Ελλάδα μου, την αυτοπεποίθηση της, την αναγνωρισιμότητα, τους θρύλους της να ζωντανεύουν, όχι μόνο στα κίτρινα φύλλα των βιβλίων της, αλλά στις καρδιές των ανθρώπων - των πολιτών της. Σηκώστε το ανάστημα Έλληνες, δεν είναι αυτή η χώρα μας. Κυλάει μέσα στις φλέβες μας, βρίσκεται στο μυαλό μας. Δεν θα ζητήσω τίποτα, δεν μου χαρίστηκε...την διεκδίκησαν οι πρόγονοι μου, την κέρδισαν, είναι δική τους, είναι δική μας, είναι η χώρα μου...Είναι η Ελλάδα!!!
Το όνομα μου είναι δεν έχει σημασία...
Άγιε Βασίλη, μην έρθεις φέτος, δεν θέλω δώρο!
Το έχω πάρει ήδη...βρίσκεται στην καρδιά μου: Φωνάζει το παρελθόν μου, αντιστέκεται το παρόν μου, αναγεννιέται το μέλλον μου !!! Όπως ο φοίνικας, όταν φτάσει σε μια ηλικία και θέλει να ανανεωθεί παραδίδεται στις φλόγες χρησιμοποιώντας ιερά και εξαγνιστικά βότανα όπως το μύρο. Πεθαίνει και αναγεννιέται μόνος του,  είναι πάντα ένας κάθε φορά και κατέχει εξαιρετικές δυνάμεις εκτός απο την μοναδική του ικανότητα να είναι αθάνατος! Αυτό μένει να θυμηθώ, ότι είμαι αθάνατος...ότι είμαι ΈΛΛΗΝΑΣ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.