Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κινούμενη άμμος της Οικονομίας στην ιστορική Ελλάδα


Η κινούμενη άμμος είναι αυτή που έχει χάσει τη σταθερότητα της διότι τα ρεύματα νερού που βρίσκονται από κάτω της έχουν παγιδευμένους κόκκους άμμου....Έτσι βλέπουμε το πρόσωπο της ευρωπαϊκής οικονομίας!

Το νερό μπορεί να είναι παγιδευμένο μεταξύ των κόκκων και τίθεται σε κίνηση μόνο όταν π.χ. βουλιάξει στα βάθη της ένα υποκείμενο ή μια οικονομία.
Στην πραγματικότητα όμως οτιδήποτε βρεθεί μέσα της δεν βουλιάζει, δεν πνίγεται στην κινούμενη αμμο, βυθίζεται μόνο όταν καταβάλει προσπάθεια για να βγεί αφού η πυκνότητα του είναι μικρή σε σχέση με εκείνη της άμμου. Έτσι περίπου περιγράφεται η ευρωπαϊκή οικονομία, ως κόκκοι άμμου που βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια οικονομική ολίσθηση. Κι η χώρα μας είναι εκεί....αρχικά χαλαρή που μετατρέπεται σε ρευστή μάζα προτού καταρρεύσει τελικά όμως βυθίζεται αργά αλλά σταθερα..
Η ελληνική οικονομία υποδέχεται μέσα σε κλίμα γιορτινό λόγω Χριστουγέννων, την ήδη πολιτική αβεβαιότητα και την έντονη οικονομική αστάθεια. Το κόστος δανεισμού μας εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς οι αποδόσεις των τριετών ομολόγων τον περασμένο Ιούλη, το επιτόκιο κυμαινόταν στα 3,375% τώρα βρίσκεται στα 9,5%, δηλαδή ξεπέρασε αυτό των δεκαετών ομολόγων που είναι στο 8,8%.
Και στο βάθος φαίνεται η αυξημένη ανησυχία των επενδυτών για στάση πληρωμών καθώς η χώρα μς αδυνατεί να εξυπηρετήσει το βραχυπρόθεσμο χρέος της. Βέβαια αυτό συμβαίνει διότι η καμπύλη των αποδόσεων των ομολόγων έχει κάνει αντιστροφή(ένας ήδη γνωστός οικονομικός όρος στα πηγαδάκια των .....
Έτσι λοιπόν, με την παραπάνω περιγραφή μπορούμε να καταλάβουμε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας βρίσκεται μέχρι τις "μασχάλες" βυθισμένη....
Είναι ένα αίσθημα ελπίδας που ανατέλει...Πώς(;) Αρκεί να επιλέξουμε την σανίδα σωτηρίας που μας προσφέρεται...κι αν δεν μας προσφέρεται, δεν σημαίνει ότι είναι αόρατη. Υπάρχει!!!Έχει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα, πίνεται, με μιά γουλιά vodka....και δίνεται, αρκεί να σηκώσουμε το χέρι και να την ζητήσουμε.
"yра" ( μετάφραση "εις υγεία")

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.