Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

THE DEBT GAME

ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ
ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ STRESS TEST,THN ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ “ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ?????” ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ........ΟΧΙ????
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΑΝΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ??
ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ, ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΥΠΟ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ : Α) ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
                           Β) ΤΡΑΠΕΖΕΣ
                           Γ) ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ , ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΑΜΥΝΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΘΝΟΥΣ. ΠΩΣ? ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ > ΕΞΟΔΑ,  ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑΙ..ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ..ΑΡΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ... ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΑΝ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΑΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.
Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ,  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ....
ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ,  ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ????
1.ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΟΔΑ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΟΔΩΝ- ΕΣΟΔΩΝ ΕΙΝΑΙ 3/1. ΑΥΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΜΕΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.
«ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ??»
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ :
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ+ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΡΕΟΣ>5Χ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ  ΞΕΠΕΡΝΑ 5 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ  ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ  ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ....ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ 43Χ, ΑΜΕΡΙΚΗ 16Χ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ 9Χ, ΓΑΛΛΙΑ10Χ, ΕΛΛΑΔ 8Χ
«ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ???»
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ, ΦΕΡΝΟΥΝ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΓΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ(ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....)
2.   Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜ.ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΠΟΥ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ –ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ..ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ,ΑΥΤΕΣ  ΜΕ ΤΗ  ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ,  ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΛΥΣΕΙΣ:
1) ΤΥΠΕΤΑΙ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
 2) ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ - DEFAULT
 3) ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΦΙΚΤΗ  ΓΙΑΤΙ :
1) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ,  ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ- ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ,ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.................. ΚΡΑΧ
2) Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΣΟΔΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΑ, ΥΦΕΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.................
3)Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΗ. ΟΜΩΣ Η ΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ,  ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΤΩΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΕΙ –ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΙΣΤΗΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΧ ,ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.
ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ....
ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ  1929 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.ΤΟ ΤΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕΤΑ..(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...)
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΟΦΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ .... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ : Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ...........
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ..........ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.