Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Πολιτική της "Λιτότητας" και τα μυστικά της

Από την Κατερίνα Παπαφωτίκα
Γενικά, τον τελευταίο καιρό ακούμε πολλές φορές να γίνεται συζήτηση για τα μέτρα λιτότητας, την οικονομική πολιτική  της στενότητας και αν πρέπει η Ευρώπη να ακολουθούσει το μοντέλο των ΗΠΑ και να αυξήσει την προσφορά χρήματος.Πολλόι επίσης κατηγορούν την πολιτική της Γερμανίας για στενή δημοσιονομική πολιτική, πράγμα που σίγουρα οδηγεί σε ανεργία, μείωση κατανάλωσης, μείωση εισοδημάτων, πράγμα που επισης οδηγεί, σε μείωση της ζήτησης και άλλα ωραία.


Ο λόγος όμως ποιός είναι???Γιατί να μην τυπώσουμε λίγο ακόμα χρήμα να βγεί και αυτός ο χρόνος?? (Να πάω διακοπές βρε παιδί μου!!!!)
Ναί ο λόγος είναι ο κακός πληθωρισμός...δηλαδή η αύξηση τιμών των αγαθών-υπηρεσιών και η υποτίμηση του νομίσματος. Σε μία εθνικη οικονομία(οχι ευρωπαϊκή), είναι αντιμετωπίσμος, υποτιμάει για λίγο το νόμισμα, αυξάνει ανταγωνισμο και πάλι προς στην δόξα τραβάει... Η ουσία όμως του πράγματος, δυστυχώς δεν είναι τόσο απλή. Το πράγμα ξεκινάει απο πολύ παλία, βασικά απο το σημείο εκείνο  που κάποιοι σκέφτηκαν να αποσυνδέσουν το νόμισμα με το μέταλλο (κανόνας του χρυσού-σκληρό νόμισμα). Σε γενικές γραμμές λοιπόν, οι υπεύθυνοι έκδοσης χρήματος, πλέον δεν έχουν κανένα περιορισμό έτσι τυπώνουν όσο θέλουν και σε όποιους θέλουν.(ααα ναι εκτος απο το fractional reserve banking..)
Κάποιοι το γνωρίζουν κάποιοι όχι . Ε και τι έγινε???
Το προβλημα έγκειται στο γεγονός οτι τυπώνοντας τόσο χρήμα  χάσανε την μπάλα,έτσι είπανε να το μετρήσουνε, δημιουργώντας τρεις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ δηλ. Μ1,Μ2,Μ3...Το πιο σημαντικό είναι το Μ3 ή circulation money, το χρήμα που κυκλοφορεί....αυτό είναι που μας δείχνει πόσο χρήμα είναι στις τσέπες και πόσο είναι λογιστική εγγραφή..Αυτό  λοιπόν, εδώ και λίγο καιρό, σταμάτησαν να το δημοσιεύουν γιατι??? τρομάξανε και οι ίδιοι με το μέγεθος και είπανε ας το ξεχάσουμε μην γινέι χαμός......Αυτό το μέγεθος είναι υπεύθυνο για τον πληθωρισμό...Σίγουρα ακούσατε την γιαγία σας, την μητέρα σας που σας έλεγε πριν 10 χρόνια «η ντομάτα έκανε 200 δρχ και τώρα 2€  το κιλό»....δηλαδή 680 δρχ περίπου δηλαδή 300% αύξηση για το ίδιο αγαθό το οποίο δεν είναι απο χρυσό, δεν είναι ειδικά διαμορφωμένο , δεν είναι σε σπανιότητα απλά είναι Μ3...
Ο πληθωρισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο ,δεν είναι τυχαίο, δεν ειναι κατάρα, είναι όμως τεχνητό....
Η Γερμανία μέσω της ευρωπαικής λιτότητας προσπαθεί να κρύψει ένα μεγάλο μυστικό...
Ο πληθωρισμός αντιμετωπίζεται με 2 τρόπους : ( πχ σκεφτείτε ένα μπαλόνι)
 Όσο αυξάνεις την αξια τυπώνοντας τόσο μεγαλώνει το μπαλόνι...άρα άν αρχίσει να σπάει  :
Α) το αφήνεις να σπάσει
Β)η το μπαλώνεις να δείς μέχρι που πάει.
Καποια στιγμή θα σπάσει και τότε κανείς και τίποτε δεν το σταματάει.
Πλέον είμαστε ακόμα στο στάδιο του inflation, όταν όμως φτάσουμε στο σημείο του hyper inflation τότε????
Η Γερμανία το ξέρει οτι πλησιάζει η ώρα γι’ αυτό και αγοράζει χρυσό  σαν τρελη..(ψάξ’το και θα δείς),αλλά για να κρατήσει την τιμή χαμηλή, λέέι οτι η λιτότητα είανι αναγκαία για δημοσιονομικούς λόγους,τάξη,χαμηλός δανεισμός, κ.α. ωραία στην θεωρία........κερδίζει χρόνο για το αναπόφευκτο...
Οι τιμές θα παρατηρήσατε οτι αυξάνουν. πχ πριν 1 χρόνο τα τσιγάρα γενικώς έκαναν 3,20 και σήμερα έφτασαν 4€.Το 10€ έγινε κάτι σαν 100δρχ...
Ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός ,το αποτέλεσμα θα είναι συγκλονιστικό...
Γενικά όσοι ασχολούνται το κρύβουν επιμελώς, γιατί δεν θέλουν να «φρικάρει» ο κόσμος.
Η ουσία είναι όμως  οτι έιτε σκάσει έιτε φτάσειστο peak,κάποια στιγμή θα γίνει ...
Συνέπειες:(ΔΙΑΒΑΣΕ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 1938, ΕΛΛΑΔΑ 1942)
Σας φαίνεται παραμύθι???? ΟΚ θα δούμε το τέλος....
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.....ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.