Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα βράδυ η Ευρώπη που κοιμάται!!!


Και ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη κοιμάται...κάπου εκεί στα σκοτεινά μονοπάτια της απόμακρης Ε.Ε. αναζητείται λύση στο αδιέξοδο της πολιτικής ενοποίησης και της ανάδειξης της στην πιο ανεπτυγμένη δύναμη του πλανήτη....

Ήταν πρώτη η σημαντική Συνθήκη της Ρώμης.....

Ήταν δεύτερη και πιο σημαντική η Συνθήκη του Μάαστριχτ....

Ήταν η πρώτη φορά που πολλά κράτη κατόρθωσαν να αποφύγουν τις συγκρούσεις και να πιστέψουν σε ένα κοινό όραμα, σε ένα ενιαίο νόμισμα με βάση τους την όποια δημοκρατική διαδικασία που θα εξασφάλιζε την ισοτιμία μεταξύ κρατών-μελών πέρα από εθνικά σύνορα. Δεν ήταν το σωστό timing, πήραμε ένα τρένο που ξεκίνησε νωρίς....Η ένωση των δεκαπέντε ήταν ένα μοιραίο λάθος, την στιγμή που δεν είχαν τεθεί ισχυροί πολιτικοί θεσμοί...
Η στρατηγική ήταν ανύπαρκτή! Είχαν το όνειρο αλλά δεν είχαν προσανατολιστεί σωστά, όταν αυτό το όνειρο περισσότερο Αμερικάνικο ήταν παρά Ευρωπαϊκό. Κι αυτό γιατί όσο υπήρχε ο Ψυχρός Πόλεμος τόσο η ΗΠΑ προωθούσαν αυτήν την ενοποίηση. Όταν όμως βγήκε απο το παιχνίδι η πρώην Σοβιετική Ένωση τότε ο στόχος άλλαξε....το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη!!!
Και το παιχνίδι απέκτησε καί έναν άλλον παίχτη, αυτόν της Βρετανίας! Και οι "ατλαντιστές" κάνουν την εμφάνιση τους....Που φυσικά δεν θέλουν να προχωρήσει η οικονομική ενοποίηση των εικοσιπέντε....Και λόγω του μεγάλου αριθμού των κρατών-μελών το όνειρο ενός ενιαίου Συντάγματος, δίνοντας μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική, απομακρύνεται. Και όλα έχουν να κάνουν τελικά με την Ευρώπη του κεφαλαίου, την Ευρώπη που είτε αυτές προέρχονται απο αριστερές δυνάμεις είτε απο δεξιές πιστεύουν ότι όλα είναι προβλήματα του κεφαλαίου....Μα όλο αυτό δεν οφείλετε περισσότερο στην παγκοσμιοποίηση και στον νεοφιλελεύθερο της χαρακτήρα(;) Δεν υπάρχει επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης (;) Δεν έχουμε φονταμενταλισμό της αγοράς(;)
Ας αφήσουμε τους νεοφιλελευθερισμούς λοιπόν κι ας δούμε μια Ευρώπη ισχυρή, πολιτικά ενωμένη....Το λάθος όμως συνεχίστηκε με την διακήρυξη της Λισαβόνας. Πώς ήταν δυνατόν να επιτευχθεί τεχνολογική, οικονομική και κοινωνική ευρωπαϊκή πρωτοπορία μόλις σε διάστημα δέκα ετών(;)Και για να γίνει αυτό χρειάζεται την ισχυρή εκτελεστική εξουσία, εκείνη που θα δημιουργήσει τους πυλώνες, τα πλαίσια και θα κατευθύνει του λαούς σε ένα υπερεθνικό επίπεδο. Δύσκολο έως ακατόρθωτο με τις πρόσφατες εξελίξεις.....Δεν μπορεί με "εχθρούς" τους ατλαντιστές να θεωρούν ότι θα επιτύχουν την πολιτική ενοποίηση....Όχι τώρα, όχι έτσι...Που για να είμαστε δίκαιοι, ούτε η Γαλλία ούτε η Γερμανία δείχνουν την πολιτική βούληση για μια ισχυρή Ε.Ε.
Και το συμπέρασμα;;;; Μια Ευρώπη που θα έχει μόνο τα κράτη-μέλη που επιθυμούν την πολιτική ενοποίηση...Οι υπόλοιποί;;;; Ως μέλη της ενιαίας Ευρωπαϊκής αγοράς...


Εμείς τελικά τι πιστεύουμε ως κράτος και ως πολίτες;;;;

Θέλουμε μια πολιτικά ενοποιημένη Ευρώπη(;)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.