Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το οικονομικό "Βατερλώ"


από τη Νούλα Χρυσοχοϊδου

Όταν ο γαλλικός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Α΄ ηττήθηκε απο τον στρατό του Εβδόμου Συνασπισμού δεν φανταζόταν ότι θα έμενε στην ιστορία η μάχη του Βατερλώ!!! Μια μάχη που δίνεται ακόμη και μέχρι σήμερα. Η στρατηγική του Ναπολέοντα στην εκστρατεία ήταν να απομονωθεί ο εχθρός και να καταστραφει ξεχωριστα...Η Θέση του Βατερλώ ήταν ισχυρή όπως και η θέση της Ελλάδας, μια γεωπολιτικά ισχυρή θέση...Για μια ακόμη φορά η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο την Ευρωζωνικής κρίσης και όλα αυτά λόγω της "προεκλογικής" κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται.
Ο πανικός που προκλήθηκε από το ανώμαλο success story της εξόδου μας στις αγορές και η άνοδος των επιτοκίων δημιούργησε μια έντονη κυβερνητική παρέμβαση και προσγείωσε απότομα την ελληνική κυβέρνηση. Το κλίμα των αγορών παραμένει βαρύ....όταν ήδη κυβερνητικοί αξιωματούχοι σπεύδουν να στηρίξουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Άραγε τι σκεφτόταν ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς όταν δήλωνε τη στήριξη του στην προληπτική γραμμή στήριξης που θα κινούταν η χώρα μας; 
Παρόλο που οι σκληρές διαπραγματεύσεις με τη τρόικα έχουν μετατοπίσει σε διαφορετική κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών για τη λήψη μόνιμων μέτρων με νέες περικοπές δαπανών και την ανάγκη της σύστασης ενός κοινού ταμείου εγγύησης καταθέσεων ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις και να στηριχθεί η οικονομία της Ευρωζώνης. Και στη μάχη του οικονομικού Βατερλώ μπαίνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ, να αποκαλύψει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το νέο επενδυτικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα μαμούθ με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με δημοσιονομική πειθαρχία αλλά και με ιδιωτικές επενδύσεις. Και τι θα θυσιάσουμε εμείς; Όλοι εμείς τίποτα, μόνο τα δημόσια χρήματα μας!!! Οι ιδιώτες επενδυτές όμως πρέπει να νιώσουν την ασφάλεια που τους προσφέρει το νέο επενδυτικό πρόγραμμα για να επενδύσουν στην Ευρωζώνη και φυσικά να μην χάσουν ΑΥΤΟΙ τα χρήματα τους....
Και όλο αυτό φαντάζει ως ένα κακό παραμύθι... μια κακή μάγισσα....και ένα άσχημο τέλος. Μα τα παραμύθια δεν έχουν ποτέ άσχημο τέλος....Μήπως τελικά δεν είναι παραμύθι αλλά μια μάχη...μια οικονομική μάχη...ένα νέο Βατερλώ(;)
Μετά την ήττα του "Ναπολέοντα" οι σύμμαχοι απομονώνουν τη Γαλλία και χωρίζουν την Ευρώπη σε τρείς ζώνες επιρροής....
Οι απώλειες μεγάλες....
Απομονώστε τον εχθρό...
Πολεμήστε....

"Το να ηττηθείς είναι συγχωρητέο. Το να αιφνιδιασθείς, ποτέ"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.