Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Από την Κατερίνα Παπαφωτίκα
Στον κυριακάτικο τύπο διαβάσαμε με έκπληξη τις φερόμενες δηλώσεις του κ.Ντράγκι, ότι σε περίπτωση που υπάρξει διαπραγματευτικό κενό στις συνομιλίες με την Τρόϊκα, τότε δεν θα υπάρξει άλλη λύση απο το να σταματήσει την πιστωτική διευκόλυνση της χώρας (δηλαδή όχι άλλη αγορά ομολόγων) Μέχρι πότε όμως?(μα μέχρι να συμμορφωθούμε φυσικά....)«Ποιό διαπραγματευτικό κενό?»
1.       ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΕΙΝΑΙ 3,6 ΔΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ..
Α. ΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.....
Β. ΚΑΜΙΑ ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ...
2. ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ- ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΚΟΨΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ).
Α. ΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Β. Η ΧΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
Γ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΝ TEST KAI ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ(ΒΑΛΚΑΝΙΑ)
3. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ(ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ..)
Α. Μααα  ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΣΤΑΘΕΙΑ-ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ..
 
Γενικά, παρατηρούμε οτι κάτι δεν πάει όπως πρέπει πάλι,αφού :
1. Οι τράπεζες = υγιείς
2. Δεν χρειάζονται άλλες αυξήσεις Μετοχικού κεφαλαίου
3. Η χώρα καταγράφει πλεόνασμα (και συμφώνησαν..)
4. Η χώρα είναι έτοιμη να βγεί στις αγορές χωρις μνημόνια, άρα αυξήθηκε η εμπιστοσύνη
5. Η πιστοληπτικη αξιολόγηση της χώρας στο Β (FITCH)
6. Η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της MERKEL και άλλων, για το ουσιώδες αποτέλεσμα που έχουν καταγράψει έως σήμερα
«Τότε????  που είναι το πρόβλημα και έχουμε τόσο ριζικές και τελεσίδικες δηλώσεις????»
Μάλλον, κάποιοι θεωρούν οτι όλες αυτές οι επιτυχίες δεν αντικατοπροπίζουν την πραγματικότητα....
Για να δούμε όμως τους δείκτες του  ελληνικού χρηματιστηρίου, δηλαδή πως αντιδρασανε επενδυτές σε αυτά τα νέα...Ααααα  κλείσιμο  στις 995 μονάδες, κέρδη 3,67%,κοντα στο να σπάσει το φράγμα των 1000 μονάδων,  ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,88%.(για να δούμε και την Δευτέρα όμως ...)
Μα όλοι κάνουν λάθος...Μόνο ο κ.Ντράγκι, ηΤρόικα, το ΔΝΤ βλέπουν την αλήθεια....
Ίσως η άμεση και επιτακτικη εξαθλίωση του συνόλου, θα αυξήσει  τον ρυθμό παραγωγής και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας για μια πιο γρήγορη επιστροφή στην οικονομικη ευημερία(είδες αμα έχεις phd και έχεις διετελέσει στέλεχος  της goldman sh. Βλέπεις το δάσος και όχι το δέντρο...)
Για να βρεις ποιος σε εξουσιάζει, απλώς σκέψου ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις. (Βολταίρος, 1694-1778)
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ......ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.