Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Φυτά, Γλάστρες και ανθόκηποι της οικονομίας"

από τη Νούλα Χρυσοχοϊδου


Όπως όλα τα φυτά ανήκουν στην πρωτογενή παραγωγή έτσι οι "καλλιεργημένοι" κάκτοι της οικονομίας  μας μιλάνε για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο στόχος τους είναι το 3% του ΑΕΠ όπως παρουσιαστηκε απο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.¨Οταν ένα φυτό ήδη γνωρίζει ότι χρειάζεται νερό για να μπορεί να ανθίσει ή τουλάχιστον να αναπτυχθεί... Σύμφωνα με τον νέο Προϋπολογισμό το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί το 2015 από το 1,8% του ΑΕΠ στο 3%. Για το έλλειμμα ούτε λόγος, αν και εκτιμάται απο το εσωτερικό της Κυβέρνησης ότι θα περιορισθεί. Για την ιστορία δη την οικονομική θα αναφέρουμε ότι το 2014 το έλλειμμα του ΑΕΠ βρισκόταν στο 1,3% και το 2015 "δια μαγείας" ή οικονομικής ανοησίας θα μειωθεί στο 0,2%.
Ναι καλά διαβάσατε...!!!!Μείωση της τάξεως του 1,1%!!!Πώς;;; Αυτό διερωτόμαστε κι εμείς οι υπόλοιποι οικονομολόγοι. Φυσικά η παραδοχή του Υπουργού σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ήταν ότι ενώ αρχικά το έλλειμμα είχε προβλεφθεί για το 2014 στο 0,8% τελικά προέκυψε να μην ποτίσουμε τα φυτά μας και να ανεβεί στο 1,3%. Παρόλα αυτά φυσικά ως συνήγορος του διαβόλου περιμένουμε να δούμε τους "ανθόκηπους" των Οικονομικών να ανθίσουν και να δούμε τα περιβόητα μπουμπούκια του.
Το χρέος προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 171% του ΑΕΠ δηλαδή στα 317 δις ευρώ, με ανάπτυξη στο 2,9%, με δημόσιες επενδύσεις στα 6,4 δις ευρώ και ανεργία στο 22,6%.  Η αύξηση αυτή έχει προβλεφθεί, (σαν μια κακή μέντιουμ), ότι θα προέλθει απο την άνοδο της ιδιωτικής κατανάλωσης, τις δημόσιες επενδύσεις αλλά και τις εξαγωγές, άκουσον άκουσον όταν κ.κ. των Οικονομικών ο Ιδιωτικός κλάδος έχει ήδη μαραθεί. Πώς θα ποτίσεις ένα φυτό, μια γλάστρα ή έναν ανθόκηπο μαραμένο και περιμένεις να ανθίσει και να αναπτυχθεί;
Η ΕΚΤ(Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) ή ΕΤΕ(Ευρωπαίκή Τράπεζα Επενδύσεων) και  το ΕΕΤ(Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο) σχεδιάζουν να απορροφήσουν πόρους μέσω ΕΣΠΑ. Αρκεί να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα μας και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη μέσα στην Ελληνική κοινωνία.
Και μένοντας απλά στους αριθμούς ώς Τεχνοκράτες(γιατί ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε κριτική), λέμε ότι ο πληθωρισμός εκτιμάται  από το -1% που βρισκόταν το 2014 να φτάσει στο 0,3% το 2015 και το δημοσιονομικό έλλειμα;;;Άλλο φυτό κι αυτό....Στην τριετία 2013-2015 θα διαμορφωθεί ως εξής: 2013 1,9%, 2014 0,8% και αναμένουμε το 2015 να φτάσει στο 0,2%.

Αυτα τα λίγα είχα να σας πω, αγαπητά φυτά, γλάστρες και ανθόκηποι της οικονομίας.....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.