Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα κουβαδάκια μας και σ΄άλλη παραλία...

Μετά από 7 χρόνια οικονομικής κρίσης, η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στα χρόνια της κατοχής αν όχι λίγο παραπέρα. Καταστράφηκε κάθε ίχνος αντικειμενικών αξιών, υποβιβάστηκε κάθε κοινωνικοοικονομικό σύστημα, διολίσθησε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας που μεταξύ μας όχι οτι είμασταν Άγιοι...
Και μέσα σε μια χώρα διεφθαρμένων πολιτικών συστημάτων, με μυστικές συμφωνίες (luxleaks) όλοι εμείς προσπαθούμε να ισορροπήσουμε.....
Πρίν κλείσουμε τα 7 χρόνια γάμου, 7 χρόνια χρηματοπιστωτικής φαγούρας λέμε εμείς, αχνοφαίνεται ένας μικρός ρυθμός ανάπτυξης της τάξεως του 0,7% (τρίμηνο),του ΑΕΠ, όπου η χώρα μας τονίζεται απο την Eurostat έχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης συγκριτικά μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.Και σε όλο αυτό συνέβαλε το "καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά".......
Μην χαμογελάμε όμως διότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για τέσσερις χώρες όπως το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Σλοβενία και η Ιρλανδία! Αν απο την άλλη δούμε τα δικά μας στατιστικά στοιχεία (ΕΛ.ΣΤΑΤ) θα δούμε ότι σε ετήσια βάση πάντα προκύπτει να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης στο 1,4% . Με λίγα λόγια να είμαστε και ευχαριστημένοι καθώς υπήρξαν χώρες με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης όπως η Κύπρος με -2,0%, η Φινλανδία με -0,3% και η γειτονική Ιταλία με -0,4% σε ετήσια βάση πάντα.
Ο στόχος της ελληνικής οικονομίας για το 2015 είναι να επιτευχθεί το 2,9% με ένα πολυετή αναπτυξιακό σχέδιο που θα φέρει στην επιφάνεια το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Το γεγονός ότι έχουμε επιτύχει ως χώρα, με βάση πάντα την σκληρή προσαρμογή και σύμφωνα με τα μνημόνια που έχουμε υπογράψει, αναλυτές αναφέρουν οτι οι επενδύσεις απο -14,6% που είχαν καταγραφεί μέσα στο έτος έχουν μειωθεί αισθητά στο -3,6% σήμερα.
Για να δούμε αναλυτικά τα δικά μας στατιστικά στοιχεία όπως αυτά προκύπτουν απο την ΕΛΣΤΑΤ:

  1. Ο ρυθμός ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας, αυξήθηκε αισθητά στο τρίτο τρίμηνο του 2014 (είπαμε το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά....).
  2. Ο ετήσιος ρυθμός του ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο καταγράφηκε στο -0,3%, στο β΄τρίμηνο +0,4% και στο γ΄τρίμηνο στο +1,43%.
  3. Μεταξύ των τριμήνων του 2014 συγκριτικά πάντα με τα στοιχεία του 2013 καταγράφεται αύξηση του ΑΕΠ στο γ΄τρίμηνο στο 1,7%  και  0,4% (οριακή ύφεση) στο α΄τρίμηνο, 0,4% στο β΄τρίμηνο.
  4. Συγκριτικά του β΄και του γ΄τριμήνου του 2014 υπάρχει μεταβολή, δηλαδή αύξηση του ΑΕΠ κατα 0,7%.
Κι αν δούμε συνολικά το ΑΕΠ της Ευρωζώνης τότε θα παρατηρήσουμε ότι αυξήθηκε κατά 0,2%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο που κυμάνθηκε στο 0,1%. Η ανησυχία είναι έκδηλη στα μάτια της Ευρωζώνης διότι αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ θα παραμείνει στο κυκεώνα της αναγκαστικής συρρίκνωσης των επενδύσεων, τα σημαντικά υψηλά ποσοστά της ανεργίας και του έντονα χαμηλού πληθωρισμού.

Κι ενώ θεωρείται μεγάλη επιτυχία της χώρας μας απο ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης εμείς πάλι σκεφτόμαστε να πάρουμε τα κουβαδάκια μας και σ΄ άλλη παραλία....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.