Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΙ

                                                                                       
Της Κατερίνα Παπαφωτίκα
Αφού όλοι καταλάβαμε πως περίπου λειτουργεί το σύστημα ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα.(αν δεν κατάλαβες δες το Ι).
Είναι γνωστό ότι το βασικό οικονομικό πρόβλημα, ειναι η αριστοποίηση και η σωστή κατανομη των πόρων. Όπως είπαμε, οι πόροι είναι περιορισμένοι  και  οι οποίοι  έρχονται σε αντίθεση με την ολοένα αύξηση του πληθυσμού, ο οποίος αυξάνεται γεωμετρικά, πράγμα που οδηγεί μαθηματικά σε ελλείψεις και κρίσεις!!!!!!!(ααα και ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα.....).


Ο βασικός σκοπός δεν είναι η οικονομική ευημερία , η ανάπτυξη του βιωτικού επιπέδου και η ευτυχία για όλο τον κόσμο αλλα????? Ναι η επιβίωση του ισχυρότερου..
Απο παλία μάλιστα, υπάρχουν οι αποδείξεις, που ναι ακόμα διδάσκονται στις οικονομικές σχολές,οι οποίες προσπαθούν να πείσουν οτι είναι λογικο όλοι να μην μπορούν να επιβιώσουν ή να εξαφανιστούν.(π.χ Malthus “ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Ο ΠΛΗΥΘΣΜΟΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΞΑΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!!!!-ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ????ΣΥΓΝΩΜΗ???ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ 2%-3% ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΛΕΕΙ «ΕΖΗΣΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ»).
Ας δούμε άλλες αλήθειες..Πιστεύετε οτι οι κρίσεις γίνονται γιατί αυξήθηκαν οι γραμμές πιστοδότησεις και οι λαοί αποφάσισαν να ξεκουράζονται και να αφήνουν το δανεισμένο με τόκο χρήμα να δουλεύει γι’ αυτούς?? Ας το εξετάσουμε..
Γιατί η χώρα έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο απο την εποχή του 1821???(μα γιατί οι έλληνες προτιμούν τα ξένα και όχι τα ελληνικά,και τι πετυχαμε???αποδόμηση της ελληνικης παραγωγικότητας, κλείσιμο ελληνικών επιχειρήσεων, ανεργία, δανεισμό, μίζες, ψυχολογικά προβήματα, χαμένες γενεές, μεταφορά ανθρώπινου ελληνικού κεφαλαίου σε ξένες χώρες, αποδόμηση παιδείας, υγείας,.....ωωωω η λίστα είναι ατελείωτη. Και αυτοί ??? αύξηση παραγωγικότητας,ισοσκελισμένους προυπολογισμούς, αύξηση μισθών, δωρεάν υγεία, παιδεία, εργασία με συστηματική εκπαίδευση από νηπιακή ηλικία, συντάξεις μισθωτού και..ωωω η λίστα είναι ατελείωτη).
Και πως αγοράζεις τα ξένα??? Μα με δανεισμό....(και θυμήθηκαν το 2011 να μας πούν οτι είμαστε υπερδανεισμένοι.....) Μα τότε η Γερμανία ,η ΗΠΑ,η Γαλλία,η Ισπανία, δεν έχουν δανεισμό???Δεν αγοράζουν ξένα??? Συγκεκριμένα 5 τρις, 17 τρις, 3 τρις, 937 δις.
«Μα είναι διαχειρίσιμο» κάποιοι θα ισχυριστούν.. ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ. ΣΩΣΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ , ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.........ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ.(CASE STUDY ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ??? -ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΑΑ - ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ????ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΔΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ)
Είναι λογικό, να σκεφτούμε ότι μια χώρα σε κάποια περίοδο αναγκάστηκε να δανειστεί, ή δεν έχει πόρους(πχ πετρέλαιο), ή λόγω τεχνολογίας έμεινε πίσω (πχ πόλεμος-τσουνάμι) Είναι λογικό όμως απ’ αρχής  της κάθε κοινωνίας όλοι να είναι δανεισμένοι σε κάποιον και όλοι να χρωστάνε σε κάποιον που και αυτός  χρωστάει σε κάποιον????????
Η παγκοσμιοποιημένη  χρηματοοικονομική κοινωνία, βασίζεται  επίσης στην αλήθεια ότι και το χρήμα δεν φτάνει για όλους.....Μα φυσικά, τοτέ γιατί το 3% του χρήματος έιναι φυσικό και το υπόλοιπο 97% λογιστική εγγραφή???Γιατι τότε όλες οι κεντρικές Τράπεζες σταμάτησαν να δημοσιοποιούν το Μ3??(ναι συνάδελφοι και μυημένοι τρόμαξαν με το μέγεθος και οι ίδιοι....)
Ας πάρουμε τα ορυκτά, πρόσφατη μελέτη του ΟΠΕΚ  (λογικό) ,δημοσιοποίησε έκθεση κατά την οποία τα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως, έχουν φτάσει στο peak (τελειώνει). Κάποιοι πάλι θα ισχυριστούν: «το ξέρουμε,συνομοσολογία κλπ.»ΑΑΑ για να δούμε λίγο γύρω μας π.χ. Ουκρανία (είναι μακριά...–κοιτάσματα αερίου),πάμε πιο κοντά Κύπρος....(υδρογονάνθρακες)πιό κοντά πέρυσι ανακάλυψαν κοιτάσματα στην Μακεδονία, Ηπειρο(πετρέλαιο)- ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ : ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ -ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ.....
Ας δούμε τι κάνουν οι μεγαλύτερες χώρες σε πλυθυσμό για αντιμετώπιση της κρίσης παγκοσμίως (ΚΙΝΑ ,ΙΝΔΙΑ πχ). Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων αντί να μορφώνονται με σκοπό μια ενιαια λύση ΝΑΙ είναι ανηδίκευτοι,ζητιάνοι,χαμηλόμισθοι (2$ ανα ώρα),αγράμματοι. Είναι λογικό?? και επίσης αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας αφόυ ότι έχουν το ΕΞΑΓΟΥΝ, σημασία έχει το κέρδος και οχι η επιβίωση ενός ολόκληρου έθνους...
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ :
ΧΡΕΟΣ + ΠΕΙΝΑ + ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ + ΑΡΤΟΙ&ΘΕΑΜΑΤΑ + ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ = ΕΞΑΛΕΙΨΗ
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ......ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.