Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραμύθι χωρίς όνομα

   
ΒΑ of Accounting  - BA of Finance
MsC in Banking


Με επιτυχία πέρασαν τα stress test οι ελληνικές τράπεζες αν και κόπηκαν στο στατικό μοντέλο, δηλαδή;;;;
Η ΕΚΤ θεώρησε οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...τα πλάνα αναδιάρθρωσης όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περιλαμβάνουν: Μείωση Κόστους, Απολύσεις, Συσταλτική Πολιτική (περαιτέρω μείωση δανεισμού), Αύξηση Κόστους για υφιστάμενους πελάτες κλπ.

Το ερώτημα παραμένει, " και η ανάπτυξη";;;
Να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα προέλθει απο τις ελληνικές τράπεζες καθώς θα βρίσκονται συνέχεια σε μια ατέρμονη προσπάθεια να διατηρούν τα μεγέθη τους αφού πλέον όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα ελέγχονται απο ειδική υπηρεσία της ΕΚΤ. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα αποτελέσματα του ομίλου της Πειραιώς, γιατί;;;;
Ο Όμιλος Πειραιώς είναι μία τράπεζα με ιδιαίτερη σημασία αφού τα τελευταία χρόνια "κατάφερε" να συγχωνεύσει το σύνολο των ελληνικών τραπεζών καθώς και τα μεγέθη τους (PROBANK, ΜΙLLENIUM, ΑΓΡΟΤΙΚΗ, FBB ). Δηλαδή, ΝΑΙ τα Στεγαστικά Επιχειρηματικά Δάνεια της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δηλαδή την περιουσία, (Γη,ακίνητα, επιχειρήσεις, πάγιος εξοπλισμός), το γεγονός ότι απέτυχε το στατικό μοντέλο, η μεγαλύτερη σε μεγέθη έως σήμερα τράπεζα πρέπει να μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και της προσοχής μας...
Συγκεκριμένα στο δυσμένες σενάριο (με άριστα το 5,5%) έπιασε το 4,4% ενώ στο βασικό (με άριστα το 8%) έπιασε 9%!!!!!!!!!!
Εάν λοιπόν ο μεγαλύτερος όμιλος αντιμετωπίζει μερικά "προβλήματα"...
Τι να περιμένουμε από τους άλλους ομίλους;;;;
Η απάντηση;;; Δική σας.........

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.