Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Χρηματοπιστωτική Αυτοκτονία μπροστά στις κάμερες.....σε λίγο στις ειδήσεις των 23/10/2014"Ήταν το 2008 όταν η χρηματοπιστωτική κρίση χτύπησε την πόρτα της Παγκόσμιας Οικονομίας και ουσιαστικά μπήκε με το έτσι θέλω στα σπίτια αθώων και ενόχων πολιτών. Ήταν χρηματοπιστωτική αυτοκτονία ή χρηματοπιστωτική γενοκτονία τελικά; 
Προβοκάτορες πολιτικοί, προβοκάτορες αναλυτές και προβοκάτορες οικονομολόγοι υποστηρίζουν σε άρθρα εφημερίδων, ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, και ΜΜΕ ότι βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης με την ενδεχόμενη έξοδο των κρατών στις αγορές.
Όταν οι επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά το έτος 2013 είχαν διαμορφωθεί στα 6,382 δισ. Ευρώ, σύμφωνα πάντα με την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) και  με το αρχικό χρονοδιάγραμμα για το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης που ζητήθηκε από τις τράπεζες τον Απρίλιο του 2014.
 Με τη συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992 και το Σύμφωνο Σταθερότητας το 1998,  τα κράτη-μέλη  αρνήθηκαν την άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματός τους για τη χρηματοδότηση τους από τις  κεντρικές τράπεζές (Κ.Τ.). Βάση της ίδρυσης της, η ΕΚΤ στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης,  δεν μπορεί να χορηγήσει διευκόλυνση ρευστότητας στα κράτη μέλη και ο μόνος τρόπος δανεισμού τους είναι ο δανεισμός από τις αγορές μέσα στο επιτρεπόμενο όριο που είναι έως 3% του ΑΕΠ τους. Έτσι η θεωρία του μονεταρισμού μετατρέπει τις χώρες να μην έχουν εθνικό έλεγχο και αφήνει τις αγορές να κερδοσκοπούν με την «ευλογία» των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Ήρθε και το έτος 2017 και μείναμε ξυπόλητοι μες τ΄αγκάθια να προσπαθούμε να συνέλθουμε με τις αοριστίες της σημερινής κυβέρνησης και τις μυθοπλασίες των Βουλευτών και Υπουργών της. Αν δεν επέλθει μια οικονομική σταθερότητα είναι το μόνο σίγουρο οτι θα πονάνε οι χρηματοπιστωτικές μας πατούσες. Η ποσοτική χαλάρωση είναι η λύση, μόνο που αυτή η λύση έχει και έναν χρονοδιακόπτη. Ήδη έχουμε ξεπεράσει περίπου το μισό χρονικό διάστημα που θα μπορούσαμε να σταθεροποιήσουμε την αιματοβαμμένη οικονομία μας αλλά δυστυχώς η απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης μας έστειλε πίσω στο 2010 μη μπορώντας να εξηγήσει τα πως και γιατί; Για ποια αντίμετρα μιλάμε; Για ποια πλεονάσματα; Έχουμε δολοφονήσει την οικονομία με τις κρατικές ευλογίες και τρώμε τα γλυκόπικρα κόλλυβα της. Και αντί να ασχολούμαστε με τις 921 σελίδες νέου μνημονίου που βαφτίστηκε μέτρα και αντίμετρα (πρώτα όμως τα αντίμετρα και μετά τα μέτρα), εμείς ασχολούμαστε γιατί δεν έδειξε ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ τη σύγκρουση του κ. Δένδια με τον κ. Κασιδιάρη. Έχουμε ξεχάσει ότι ζούμε στιγμές μνημονίων και δύσκολων καταστάσεων. Το 2017 είναι ένα έτος που δυστυχώς θα γραφτεί με μαύρο χρώμα στις τσέπες των πολιτών. 
Σε λίγο στα Νέα των ειδήσεων στις 20.00 με τη Νούλα Χρυσοχοΐδου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ψευτο Greek σελέμπριτι του πολιτικού συστήματος

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου


Ο παρά φύση βιασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος είτε πριν από την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είτε και κατά την διάρκεια αυτής. Οι μεταμορφώσεις του γνωστού για όλους μας δημοκρατικού πολιτεύματος έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να πιστεύει οτι επιλέγει ο ίδιος τα πολιτικά πρόσωπα που θέλει για να τον αντιπροσωπεύσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Απλά δεν έχουμε καταλάβει, ότι διανύουμε τα χρόνια που τον πολιτικό τον καλύπτει ο μανδύας του ψευτο γκρικ σελεμπριτι! Με όλη την έξαρση της υποκρισίας και τα δηθεν που τολμούν να εκφράζουν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, με ακραία παραδείγματα δηλώσεων οι Πολάκηδες και Γιακουμάτοι, για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, υποδύοντας τους αρρενωπούς οικογενειάρχες στους ψευτοπολιτικούς υψηλούς κύκλους των Αθηνών.

"Mαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοϊδου'Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά. Άγρια κράζουν για αίμα διψούν, τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.''
Και εκεί που η Ελληνική Οικονομία ανέβαζε τις μετοχές τις στην παγκόσμια αγορά, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδειχναν τα νύχια τους στις ελληνικές τράπεζες…. Είναι τελικά αυτοί που κινούν ένα νέο οικονομικό οργανωμένο έγκλημα με ξύλινες ψυχές έναντι των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;; Παραδομένες σε έναν κόσμο υλιστικό και ουτοπικό, αφήνονται στα χέρια των ξένων δυνάμεων λες κι αυτές είναι εγγενή φυτά, αδύναμες να αμφισβητήσουν και να απαιτήσουν την επάνοδο τους στην παγκόσμια αγορά.

Χώρα με βλέμμα μαρμαρωμένου βασιλιά αιώνια χαμένη στη δίνη της απληστίας

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου
 Και φαίνεται να στέκει εκεί μαρμαρωμένη, αιώνια βυθισμένη στο σκότος των άπληστων πολιτικών της, ενώ αυτές τις ημέρες δίνουν και παίρνουν οι κόντρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για ποια ανύπαρκτη κυβέρνηση αλλά πιο διφορούμενη αντιπολίτευση γίνεται λόγος(;). Ίσως από τα πιο δύσκολα χρόνια που εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, οι βουλευτές ντύνονται ηθοποιοί, τα σκηνικά άλλοτε μουντά άλλοτε μαύρα και ραγισμένα, και τα ρούχα των ηθοποιών μέσα στην χλιδή και στο στρας λαμπυρίζουν και προκαλούν την άλλοτε "αποκοιμισμένη" κοινωνία μας.